Bărbaţii exagerează cînd se gîndesc la sex?

1

Bărbaţii, despre care se crede că se gândesc la sex la fiecare şapte secunde, sunt mai puţin consumaţi de asta decât s-a considerat anterior.

Potrivit apropo.ro, cercetarea, condusă de Universitatea Duke din SUA, a descoperit că atât bărbaţii, cât şi femeile, supraestimează timpul pe care îl petrec gândindu-se la sex, precum şi frecvenţa cu care fac sex.

S-a constatat că bărbaţii tind să facă acest lucru într-o măsură mai pare, probabil din încercarea de a se ridica la nivelul stereotipurilor specifice sexului. Cercetătorii au chestionat 202 bărbaţi şi femei pe teme de sănătate sexuală, interes pentru sex, nivel de activitate, disconfort sau disfuncţii şi satisfacţie.

La final, subiecţii şi-au evaluat interesul sexual aşa cum şi l-au amintit ca fiind cu 0,7 mai mare decât în rapoartele lor zilnice, bărbaţii umflând aceste aspecte ceva mai mult decât femeile.

Cercetarea sugerează, de asemenea, că atât bărbaţii, cât şi femeile într-o stare de spirit bună au tendinţa de a supra-raporta cât de mult sex au făcut şi l-au evaluat ca fiind mai bun decât a fost, de fapt. Cei cu stări proaste însă au tins să minimalizeze frecvenţa activităţii lor sexuale, cât şi satisfacţia.

      Articole recomandate