Bărbații australieni își lasă mustață în scop caritabil. Despre Movember în Moldova

MOvember

Bărbații din întreaga lumea își lasă mustață pentru o cauză nobilă. Este vorba despre luna Noembrie și nu că ar fi una mai deosebită, dar pentru că începe campania cu scop caritabil numită “Movember”.

În Noiembrie bărbații poarta mustață! De ce, cum a început totul și cum s-a ajuns la un fenomen care a cuprins în mai puțin de 10 ani întreaga lume:

În 2004 povestea unei campanii care avea să cunoască succesul la nivel mondial se năștea la Melbourne în Australia. O discuție între doi prieteni avea să devină un fenomen internațional:
„Cum ar fi dacă bărbații ar purta în luna Noiembrie mustață?”. Motivul? Simplu! Pentru a-i conștientiza și pe alții de importanța controalelor periodice în privința depistării la timp a cancerului de prostată. Unul dintre cele mai întâlnite forme de cancer care afectează sute de mii de bărbați.
La un an după ce au convins mai multe sute de tineri să poarte mustața și să vorbească despre această cauză, Grupul Movember avea primii 50,000 de dolari strânși în conturi și garanția că ideea lor a funcționat.

La etapa actuală acțiunea nu doar a devenit cunoscută în întreaga lumea, dar și aduce fonduri care vor contribui la sănătatea bărbaților. În 2012, cauza a fost votată în TOP 100 „best NGOs (charity) in the world” devenind astfel una dintre cele mai importante mișcări care susține și promoveaza sănătatea în special prevenirea Cancerului în rândul bărbaților.

Mișcarea carea a senzibilizat întreaga lume, a ajuns și în Moldova. Un grup de bărbați în frunte cu  Daniel Belostecinic au adus această frumoasă tradiție și la noi în țară. Iar în 2013 a apărut și prima echipă din Moldova înregistrată pe site-ul oficial al campaniei Movember.

movember-moldova

Iar cum bărbații moldoveni sunt solidari cu semenii lor, au apărut și primele donații. La moment echipa din Moldova a strîns în cont 65 dolari care urmează a fi donați, însă să nu anticipăm lucrurile cifrele pot crește și desigur inclusiv cu implicarea voastră. Alte detalii le aflați pe pagina de facebook – Movember Moldova.

Dar tu te-ai bărbierit? 

1392748_452440544876493_1212462151_n

Iar pentru o mai bună dispoziție vă recomandăm un divertisment cu aceiași tematică. Și să nu uităm la marele eveniment pot participa și femeile. Cum?… Simplu! Aflați răspunsul în filmulețul de mai jos:

Solomon Adrian

      Articole recomandate