Barack Obama reales preşedinte al Statelor Unite

Barack Obama a fost reales marţi preşedinte al Statelor Unite pentru un al doilea mandat până în 2016, depăşind pragul de 270 de mari electori necesari în faţa rivalului său republican Mitt Romney, au anunţat canalele de televiziune CNN, MSNBC şi CBS, citate de AP, EFE şi AFP.

Preşedintele reales a mulţumit şi soţiei pentru sprijinul acordat: „Nu te-am iubit niciodată mai mult decât acum. Sunt sigur că toată America s-a îndrăgostit de tine. Fetele mele, Sasha şi Malia, creşteţi ca să fiţi la fel de puternice ca mama voastră„.

Sunt foarte optimist pentru că am văzut mobilizarea oamenilor şi munca pe care au depus-o în aceste zile grele. Am văzut cum oamenii din regiunile de sud au lăsat totul şi au dat o mână de ajutor comunităţii. Niciodată nu am fost atât de optimist.

Mereu am crezut că speranţa este cea care ne ţine mai uniţi. Continuăm să luptăm pentru a avea noi locuri de muncă. Nu contează dacă eşti alb sau negru, sărac sau bogat, vei avea o şansă în America. Cred că putem avea un viitor comun. Împreună, cu ajutorul lui Dumnezeun putem continua mai departe! Dumnezeu să binecuvânteze America„, a mai declarat Obama în discursul său.

Obama, născut în august 1961, în Hawaii şi care şi-a petrecut o parte din copilărie în Indonezia, care reprezintă la această dată, de şapte ani, sudul dezmoştenit de la Chicago în Senatul statului Illinois (nord).

La începutul anului 2005 Obama accede în Senatul de la Washington, iar graţie carismei şi elocvenţei de care dă dovadă devine favoritul mass-media.

Patru ani mai târziu, după o ascensiune meteorică în cursul căreia o înfrânge pe Hillary Clinton în alegerile primare democrate, pentru ca apoi să triumfe în faţa veteranului republican, John McCain, în alegerile prezidenţiale, Barack Obama devine succesorul lui Bush şi se instalează, la vârsta de 47 de ani, la Casa Albă.

      Articole recomandate