Banii sau cinstea? Poveştile emoționante a 10 oameni care au găsit mulţi bani şi i-au întors

oameni-onesti

Imaginează-ți că te afli la Gară și într-un pachet găsești o sumă mare de bani. Sau ai cumărat o casă, iar într-un ungher găsești aceeași sumă mare. Ce ai face? Ți-ai acoperi creditele la bancă sau ai întoarce banii?

Îți prezentăm 10 istorii ale unor oameni simpli care au trecut dincolo de problemele lor. 10 povești care te vor convinge că banii nu sunt tot ceea  ce contează.

1. O femeie a străzii necunoscută

Ofemeie de 62 de ani din orașul Calgary, Canada, a găsit pe stradă un portmoneu cu 10.000 de dolari cash în el. Și chiar dacă aceasta trăia într-un azil pentru oameni ai străzii, femeia a înapoiat banii proprietarului. ‘’Niciodată nu m-am gîndit să iau bani care nu îmi aparțin’’, a declarat femeia. Istoria a făcut multă agitație în societate. Iar proprietarul portmoneului i-a deschis un cont în bancă cu o indemnizație lunară de 500 de dolari. Și deja adună bani pentru a-i cumpăra doamnei un apartament.

2. Un angajat al supermarket-ului Walmart

Bismark Mensa, este angajat al supermarket-ului Walmart din Washington. Acesta aduna cărucioarele în parcare, cînd a găsit suma de 20.000 de dolari. El a ajuns din urmă automobilul cumpărătorului care a pierdut banii și i-a înapoiat. Pentru aceasta Bismark a primit din partea Wilmart distincția ’’Om de încredere’’.

3.  O bătrînă cinstită

O bătrînă de 75 de ani din oraşul Tennessee, Billie Yots, a găsit în restaurantul local Cracker Barrel o geantă. În ea erau nici mai mult nici mai puțin de 97.000 de dolari și o fotografie cu 2 femei. În curînd a fost telefonată de către o femeie, proprietara genții. Femeia nu dorea banii, ci singura fotografie în care era ea și fiica recent decedată. Banii erau pentru ca femeia să se mute cu fiul în Florida. Billie a primit 1000 de dolari drept recompensă. Totuși, bătrîna a refuzat banii.

4. Unnou proprietar de casă

John Ferrin din statul american Utah a cumpărat o nouă casă pentru familia sa. În interiorul garajului a găsit o ușă ascunsă. Iar după ea, o cutie în care se păstrau gloanțele pe timpul celui de-al II-lea Război Mondial. În această cutie era 45.000 de dolari. Ferrin și-a amintit că fostul proprietar al casei, decedatul Arnold Bagerder, a luptat în acest război. John a sunat pe copiii acestuia și a întors banii. Acesta a declarat că singur este tată și știe ce este aia să ai grijă de copii.

5. Un șofer de taxi

Adam Volderman din Las Vegas este șefer de taxi. În timp ce curăța salonul automobilului a găsit o husă pentru notebook și 221.510 dolari în ea. Adam a dus banii în oficiul companiei. Peste o oră a fost chemat, unde proprietarul husei, un turist, a dorit să îi mulțumească personal pentru gest. Iar drept recompensă bărbatul a primit 2 000 de dolari.

6. O avere pe drum

Ellie Estrad avea multe datorii și credite. Inclusiv cheltuielile recente pentru nuntă. De aceea cînd a găsit pe drum 144.000 de dolari, i-a venit în cap să îi păstreze. Dar repede s-a răzgîndit. A dus banii la poliție. S-a dovedit că banii au căzut dintr-o mașină. Ellie a primit drept recompensă 2 000 de dolari, deși mama acestuia credea că trebuie să îi dea cel puțin 10 %.

7. Un angajat la cinematograf

În timp ce strîngea din cinematograf după film, angajatul de 19 ani Cristofer Montgomerry a găsit un sac cu 24.000 de dolari în el. Și în loc să fugă cu banii, a găsit de cuviință să caute proprietarul. Banii aparțineau unui afacerist, care i-a piedut în timp ce a venit să vadă filmul. Acesta a dorit să ofere recompensă băiatului, dar Cristofer a refuzat.

8. Un învățător atent

Candis Scott preda la un colegiu din Texas. Mergea la volanul automobilului, cînd a văzut o geantă pe marginea drumului. În geantă s-au dovedit a fi 20.000 de dolari. Aceasta a observat pe geantă logo-ul Chase Bank. A înapoiat banii, iar directorul drept mulțumire i-a oferit 500 de dolari.

9. O chelneriță

Jennifer Show este chelneriță la restaurantul Mercer din statul Georgia. Aceasta a găsit un pachet cu 500 de dolari după ce din restaurant a plecat un bărbat. Ea repede l-a ajuns din urmă. Bărbatul i-a oferit drept mulțumire 100 de dolari. Proprietarul restaurantului a fost mîndru de Jennifer și i-a oferit o mărire de salariu.

10. Un băiat de 10 ani

Tayler Sheffer este un băiat din Kansas City. Acesta a petrecut o noapte cu părinții într-un hotel. La un moment dat băiatul vine la părinți, strigînd că a găsit niște bani. Tatăl băiatului i-a numărat. Erau 10.000 de dolari. A plecat apoi la poliție. Însă nimeni nu s-a plîns că ar fi pierdut banii. Legea din Missouri spune că dacă nu sunt pretenții de reîntoarcere a bunului, acesta poate fi luat de către cel care l-a găsit. Totuși tatăl și fiul au refuzat să ia banii.

Povești sincere și din viață care te fac să privești altfel lumea în care banii s-ar părea că fac legea. Și totuși nu!

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate