Băieţelul care şi-a distrus dormitorul. Boala de care suferă este una dintre cele mai rare din lume

Daily Mail publică povestea unui băieţel care suferă de sindromul Pica, o boală extrem de rară care îi face pe oameni să mănânce lucruri necomestibile cum ar fi pământ sau hârtie. În cazul lui Zach Tahir (5 ani), este vorba despre covoare şi tencuială: băieţelul şi-a „devorat” dormitorul, iar mama sa caută acum disperată o soluţie.

Femeia a lansat o campanie de strângere de fonduri, pentru a construi o cameră specială, dotată cu saltele, care ar fi mai sigură pentru Zach. Situaţia lui este cu atât mai rea cu este şi autist şi nu a vorbit niciodată până acum. Din acest motiv, Rachel Tahir vrea să instaleze mai multe camere de supraveghere în casă, pentru a-şi monitoriza fiul pe timpul nopţii, când boala Pica se manifestă cel mai grav.

Aşa arată dormitorul lui Zach

Campania lansată de mama lui Zach a strâns deja peste 4.300 de euro, iar cauzei i s-au alăturat mai multe vedete din Marea Britanie,  cum ar fi Kym Marsh, Kate Ford sau John Henshaw, care s-au fotografiat alături de mesajul „Eu îl urmăresc pe Zach (n.r. pe Twitter), dar tu?”.

Rachel Tahir se declară copleşită de toată atenţia presei şi a vedetelor şi spune că a început deja să cumpere cele necesare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a lui Zach.

      Articole recomandate