BAC: Controale la sânge și percheziții de intimidare. „Au căutat fițuici și prin sutienele fetelor”

Cinci copii au leșinat în urma verificărilor desfășurate de către ofițerii de la Centrul de Combatere a Crimelor Economice și Corupției. Alții, însă, acuză faptul că au fost percheziționați chiar și în cele mai intime locuri.

Cinci tineri și-au pierdut cunoștința după descinderile ofițerilor Anticorupție în centrele de examinare din Capitală.

Ne-au ținut trei ore în cabinete. Ne-au pus să ținem mâinile sus și să predăm telefoanele”, a spus o elevă pentru Jurnaltv.md. „Au căutat fițuici și prin sutienele fetelor. Nu se respectă intimintatea omului. Sunt cu spaima în sân. Nu știu cum am să mă prezint la celelalte două examene„, mărturisește o altă liceană ieșită din examenul de Bacalaureat.

Lucrătorii Anticorupție neagă faptul că ar fi întreprins percheziții intime. „Ofițerii centrului nu au percheziționat corporal niciun elev„, precizează Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală a CCCEC.

Controale la sânge și percheziții de intimidare. Iată cum au descris elevii care susțin în această perioadă examenele de Bacalaureat măsurile drastice luate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, detașați în centrele de examinare.

La liceul Tudor Vladimirescu din Chișinău, ofițerii de la CCCEC au făcut ce au vrut: au verificat maculatoarele elevilor, i-au pus pe unii absolvenți să scrie pe maculator de câteva ori pentru a verifica scrisul acestora, au umblat printre bănci, venind din spate au pus mâinile pe umerii elevilor doar pentru a-i speria, i-au bus pe absolvenți să se ridice în picioare și să-și spună numele și i-au percheziționat de telefoane„, scrie o elevă pe blogul ei.

      Articole recomandate