BAC: 333 de lucrări anulate, 133 elevi vor susţine examenele de bacalaureat anul viitor

333 de lucrări scrise în cadrul sesiunii examenelor de bacalaureat 2012 (BAC) au fost anulate. Decizia a fost luată de către Comisia Naţională de Examene din cadrul ministerului Educaţiei.

Este vorba despre lucrările a 133 de candidaţi care au fost identificaţi cu telefoane mobile sau cu alte surse interzise prin metodologia de desfăşurare a examenelor. Aceşti candidaţi pot susţine examenul respectiv doar în cadrul sesiunii de bază din anul următor, transmite trm.md.

De asemenea, Comisia a decis anularea a 200 de lucrări în care au fost identificaţi itemi parţial sau total identici. Candidaţii respectivi pot susţine repetat examenul de BAC în sesiunea suplimentară, care va demara la 11 iulie şi va dura până la 18 iulie curent, mai scrie sursa citată.

Totodată, pentru sesiunea suplimentară vor fi organizate trei centre republicane de Bacalaureat la liceele “G. Călinescu”, “N. Gogol” şi “M. Basarab” din capitală. Ministerul Educaţiei a anunţat că, pentru organizarea obiectivă a acestor examene, vor fi utilizate mecanisme electronice de detectare a telefoanelor mobile. În acelaşi timp, candidaţii îşi vor lăsa lucrurile în săli special amenajate, adaugăă noi.md.

Anul acesta s-au prezentat în sesiunea de bacalaureat 28.377 candidaţi care au scris 118 555 lucrări. Dintre aceştia, trei mii de elevi vor susţine sesiunea suplimentară la BAC.

      Articole recomandate