Avion aterizat de urgenţă în Texas, după ce comandantul a strigat: „Irak! Al-Qaida! Terorism! Ne vom prăbuşi”

Un avion american a fost deviat marţi spre un aeroport din Texas, din cauza „comportamentului eratic” al comandantului, care a anunţat, strigând, o alertă cu bombă din partea Al-Qaida, înainte de a fi imobilizat de pasageri, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Cursa companiei JetBlue, care decolase din New York cu destinaţia Las Vegas, a fost nevoită să aterizeze de urgenţă la Amarillo, după incidentul provocat de o „problemă medicală” a comandantului, potrivit companiei aeriene.

Conform site-ului ziarului Amarillo Globe-News, comandantul a ieşit de la toaletă strigând: „Irak, Al-Qaida, terorism, ne vom prăbuşi”.

„A fost destul de îngrijorător, părea chiar perturbat”, a declarat pentru CNN o pasageră, Heidi Karg. „Au încercat să îl calmeze, dar au fost nevoiţi să-l ţină sub control, iar un grup de pasageri s-a grăbit spre partea din faţă a aparatului pentru a-l imobiliza”.

Comandantul „a început să strige lucruri despre Al-Qaida, despre faptul că exista fără îndoială o bombă în avion şi că ne vom prăbuşi toţi”, a declarat pentru Globe-News Gabriel Schonzeit, care era aşezat pe rândul al treilea.

Potrivit Aviaţiei civile americane (FAA), copilotul a început să fie îngrijorat de comportamentul comandantului în cabină.

„Când comandantul a părăsit cabina (pentru a merge la toaletă), copilotul a încuiat uşa”, a explicat FAA într-un comunicat.

„Când comandantul a încercat să intre, el a fost blocat de pasageri. După aterizare, autorităţile locale l-au preluat şi l-au transportat cu ambulanţa pentru a efectua examinări medicale”, a adăugat FAA.

Un comunicat al JetBlue a evocat la rândul său „o problemă medicală implicându-l pe comandant”. Un alt pilot a urcat la bordul avionului la Amarillo, pentru a-l înlocui, a precizat compania.

Schonzeit a declarat pentru Globe-News că pilotul „părea să fi înnebunit. Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că dacă va reveni în cabină ne vom prăbuşi”.

      Articole recomandate