Avioanele moldovenești vor evita survolarea spaţiului aerian din Ucraina

Comisia de navigaţie aeriană a Republicii Moldova a decis că aeronavele operatorilor naţionali vor evita survolarea spaţiului aerian al Ucrainei până vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acestuia, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova.

Comisia s-a întrunit în această dimineaţă pentru a examina starea de lucru în legătură cu decizia autorităţilor ucrainene de a închide toate rutele aeriene care tranzitează estul Ucrainei ca urmare a prăbuşirii pe teritoriul ucrainean a unui avion de linie al companiei Malaysian Airlines, la 17 iulie.

Potrivit Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, zborurile spre şi dinspre Rusia, operate de compania Air Moldova, sunt efectuate în siguranţă, conform recomandărilor şi coridoarelor de ocolire recomandate de Eurocontrol, organizaţia care se ocupă de gestionarea spaţiului aerian european, informează IPN.

Reeşind din situaţia creată la nivel internaţional, există posibilitatea reţinerii curselor aeriene şi mărirea duratei de zbor a acestora, în vederea garantării nivelului înalt al siguranţei şi securităţii zborurilor.

Pe 17 iulie, Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care avea la bord 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în regiunea ucraineană Doneţk, la circa 50 de kilometri de frontiera cu Rusia. Toate persoanele au decedat.

      Articole recomandate