Avem mai multe pagini web decât numărul total de stele din Univers

Numărul total al paginilor web a ajuns la o cifră greu de ţinut minte, chiar şi de cei mai pasionaţi de mediul online. Internetul a fost creat din nevoia de a lega mai multe calculatoare la aceeaşi informaţie, notează Daily Mail. În acest fel, cercetătorii americani aveau mereu acces la date chiar dacă unul dintre calculatoare se defecta.

Tim Berners-Lee este cel care a inventat World Wide Web-ul în 1989. În primii ani ai creaţiei sale, credea că internetul le va oferi oamenilor şansa să participe activ la „construirea” cunoaşterii colective şi spera să devină un mediu care va codifica suma totală a cunoaşterii şi înţelegerii umane.

Încă de la început a susţinut că internetul nu va fi folosit doar pentru cercetare, ci şi pentru amuzament sau publicitate, deşi pe cea din urmă o vedea ca fiind absurdă şi intrusivă.

Renuntarea la vechiul protocol online IPv4, creat în 1981, va aduce nu număr exterm de mare de adrese de internet. IPv6, a cărui implementare a început de câte zile, va permite expansiunea internetului până la cifre greu de imaginat.

De la câteva miliarde de adrese, cu nenumarate sub-adrese în IPv4, internetul are acum 340 trilioane la puterea a treia de adrese IP.

Potrivit cotidianului britanic, numărul de adrese IP disponibile acum pe internet poate fi la fel de greu de imaginat ca şi infinitul. 340 trilioane la puterea a treia este o cifră de trei ori mai mare decât numărul total de stele din Univers, după unele estimari, mai notează Daily Mail.

      Articole recomandate