Atenţie! Scăldatul în lacurile din Capitală şi în râul Nistru este Interzis

Scăldatul în lacurile din Capitală şi în râul Nistru este interzis.Avertizarea a venit din partea Centrului Municipal de Sănătate Publică, după ce din bazinele acvatice au fost prelevate c. Mai mult, medicii igienişti avertizează că şi nisipul de pe unele plaje din Chişinău este contaminat cu bacili coli şi ouă de helminţi.

În urma investigaţiilor de laborator, s-a depistat că apa din râul Nistru, din lacurile „La Izvor” şi „Râşcani” este contaminată cu Bacili Coli Lactozopozitivi, Colifagi şi E.Coli scrie publika.md.

În râul Nistru, lacul amplasat în parcul La Publică municipal nu recomandă scăldatul în aceste lacuri„, a precizat medicul igienist de la Centrul Municipal de Sănătate Publică. Livia Mazur.

Totodată, în probele de nisip prelevate de pe plaja lacului,”Vatra” şi „Valea Morilor” au fost depistate ouă de helminţi, iar pe plaja lacului ,”Rîşcani” – Bacili Coli. Cu toate acestea, mulţi moldoveni ignoră avertismentele.

Apa e limpede, să te duci peste un metru şi jumtate se văd şi peştişorii şi broaşte sunt. Cum se spune din bătrânii, unde sunt broaşte se poate de scăldat, dar totuna există şi frică„, a spus un om.

Dacă imunitatea e ridicată nu îmi este frică. Poate mai târziu, când va fi mult mai cald, va fi periculos. În Chişinău nicăieri nu este apă curată„, a menţionat un alt locuitor al Capitalei.

      Articole recomandate