Artistul care pictează în somn îşi vinde operele pe eBay pentru suma de un milion de lire (Foto/Video)

Desen in vis

Un artist din Anglia, care pictează doar în somn, s-a decis să îşi vândă întreaga operă pe eBay pentru suma de un milion de lire. Acesta suferă de o afecţiune ciudată care îl face să picteze în timp ce doarme, fără să fie conştient.

Lee Hadwin, în vârstă de 37 de ani, desenează şi pictează potrete ale lui Marilyn Monroe, alături de alte opere abstracte, dar nu are idee ce pictează până nu se trezeşte.

Pictorul spune că face acest lucru de când se ştie, încă de la vârsta de patru ani îşi lăsa foi albe lângă pat pentru a le folosi în timpul nopţii.

lee hadwing

Printre cei care i-au cumpărat operele se înnumără omul de afaceri Donald Trump sau iluzionistul Derren Brown. Artistul stabilit în Londra spune că se trezeşte cu greaţă şi migrene după o astfel de sesiune de creaţie. El a reuşit să uimească mai multe clinici de profil cu afecţiunea sa. „Arta mea este oribilă atunci când sunt treaz„, a declarat el pentru Mirror.

Experţii în artă l-au sfătuit să organizeze o expoziţie de artă pentru a creşte valoarea lucrărilor, dar el s-a hotărât să le vândă „la pachet”, pentru suma de un milion de lire. Din această sumă, jumătate va fi donată unei fundaţii de caritate pentru oameni dispăruţi. Colecţia de aproape 100 de tablouri va fi pusă spre vânzare pe eBay în data de 11 februarie.

Urmariţi mai jos o parte din operele de artă realizate de Lee :

arta (1)

arta (2)

arta (3)

arta (4)

arta (5)

arta (6)

 

      Articole recomandate