Artă invizibilă. O galerie din Anglia cere bani pentru intrarea într-o expoziţie unde nu e expus nimic

Hayward Gallery din Londra va lansa, luna viitoare, expoziţia „Arta lucrurilor nevăzute 1957 – 2012”, vânzând practic bilete de 8 lire sterline pentru o expoziţie în care nu este expus nimic vizibil.

Totuşi, galeria a anunţat lucrări (invizibile) de Yoko Ono, Andy Warhol sau Yves Klein. Ralph Rugoff, directorul Hayward Gallery, crede, însă, că publicul va aprecia expoziţia.

Cred că vizitatorii vor avea experienţe plăcute legate de arta invizibilă. Această expoziţie evidenţiază faptul că arta nu se rezumă doar la materie, ci înseamnă şi stârnirea imaginaţiei, lucru pe care artiştii expuşi l-au făcut în variate feluri„, a declarat acesta.

Expoziţia va conţine un labirint invizibil (de fapt un spaţiu gol), un tablou pictat cu cerneală invizibilă sau o coală de hârite albă, la care scriitorul Tom Friedman s-a holbat timp de 1.000 de ore fără să scrie nimic pe ea.

Piesa centrală a expoziţiei este statuia invizibilă creată de Andy Warhol, de fapt un soclu pe care artistul ar fi călcat la un moment dat.

Expoziţia va începe pe 12 iunie, vizitatorii urmând să aibă acces în galerie pe durata întregii veri.

      Articole recomandate