Armageddon, cea mai tare bere din lume, are o concentraţie de 65% alcool

Un producător de băuturi alcoolice din Scoţia va scoate pe piaţă o bere care va avea o concentraţie uriaşă de alcool, asemănătoare cu cea din whisky.

 

Berea este produsă de Brewmeister Brewery şi a fost numită Armageddon, potrivit cotidianului Huffington Post. Ea are o concentraţie de alcool de 65%, faţă de 3-7%, cât au majoritatea mărcilor de bere existente pe piaţă. Potrivit producătorului, noua băutură are ca ingrediente malţul, grâul, ovăzul şi apa de izvor din Scoţia.

Berea trece printr-un proces tehnologic special, numit fermentare la rece, care presupune răcirea băuturii până aproape de temperatura de îngheţ. După ce apa din compoziţie îngheaţă, ea este eliminată, rămânând în mare parte alcoolul în băutură. Aroma caracteristică berii se păstrează, spun producătorii. Băutorii sunt sfătuiţi să consume berea ca pe un whisky fin.

În prezent, există pe piaţă şi alte beri cu o concentraţie mare de alcool dar mult sub 65%. Cea mai tare este o bere produsă tot în Scoţia, numită „Sink The Bismarck”, ce are o concentraie de alcool de 41%.

 

      Articole recomandate