Apple valorează mai mult decât Polonia

Apple valorează mai mult decât Polonia, în condiţiile în care valoarea de piaţă a companiei a atins cifra de 506 de miliarde de dolari la 1 martie, iar PIB-ul Poloniei este de 497 de miliarde de dolari, informează Daily Mail .

 

Apple este a şasea companie din istorie care reuşeşte să depăşească jumătate de trillion, cu doar câteva zile înainte de lansarea tabletei iPad 3, pe 7 martie 2012.De asemenea, valoarea de piaţă a companiei fondate de Steve Jobs este mai mare decât cea a Belgiei, Suediei, Arabiei Saudite şi Taiwan. Deşi Apple a depăşit Microsoft abia în 2010, compania a evoluat rapid, având un profit de aproximativ 1 miliard de dolari pe săptămână.

În 2007, Exxon a atins valoarea de 500 de miliarde de dolari, însă pentru o scurtă perioadă, menţinându-se apoi la 411 de miliarde de dolari. În 2000, Microsoft a ajuns la o valoare de 600 de miliarde de dolari, însă în prezent valorează doar 267 miliarde de dolari. Celelalte trei companii care au depăşit acest prag sunt Cisco Systems, Intel şi General Electric, la începutul anului 2000. Cu toate acestea, Cisco şi Intel au în prezent o capitalizare de aproximativ 100 de miliarde de dolari fiecare, iar General Electric de 200.

 

Directorul Apple, Tim Cook, le-a spus acţionarilor că acum compania are mai mulţi bani decât are nevoie, motiv pentru care sunt căutate noi idei de investiţii. Apple a reuşit să înregistreze în 2011 o creştere a veniturilor de 73%. Doar divizia de smartphone-uri a generat în ultimul trimestru un profit de 24,4 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft a avut un profit de 20.9 miliarde de dolari per total, în acelaşi trimestru.

      Articole recomandate