Apple: Nu vom lansa niciodată un produs ieftin

fotoApple nu va lansa niciodată un produs ieftin, cu atât mai puţin un iPhone ieftin. Afirmaţia îi aparţine lui Phil Schiller, omul din spatele marketingului de la Apple, scrie hit.ro.

În ciuda popularităţii mari a telefoanelor ieftine în China, acest segment nu va face parte niciodată din strategia de produs a Apple„, a declarat Schiller.

Apple ar face o mare greşeală să intre pe un segment de produs de pe urma căruia compania din Cupertino nu ar câştiga decât „mărunţiş”.Nu trebuie decât să raportăm zvonul ce a vizat „iPhone-ul ieftin” la profitul fabulos şi la strategia Apple pe termen lung.

Apple a ştiut întotdeauna să urmărească profitul, şi mai puţin câştigarea unei cote de piaţă cât mai mari. Deşi cota de piaţă a Apple pe segmentul telefoanelor mobile inteligente, la nivel global, este de 20%, compania înghite incredibila cifră de 75% din profitul înregistrat în industria de profil.

De asemenea, vânzările record de tablete iPad susţin ideea că Apple nu va produce gadget-uri ieftine. Dacă Apple ar decide să pună iPad-ul într-un business separat de companie, entitatea ar intra direct pe locul 98 în Top 500 Fortune, valorând mai mult decât Nike sau MCDonald’s.

      Articole recomandate