Google search e folosit de oricine are un computer cu acces la internet. La fel, mailul de la Google, Gmail este şi el folosit deseori. Poate si Google Videos sau Google Earth, dar puţini ştiu despre câteva aplicaţii foarte interesante ale companiei, pe care vi le prezentăm mai jos.
Google Moon
Similar aplicaţiei Google Maps, Google Moon afişează imagini de pe Lună, obţinute prin intermediu sateliţilor. Mai mult, pasionaţii de astronomie pot să viziteze zonele de pe satelitul natural al Pământului, în care au aterizat misiunile Apollo. Chiar dacă aflaţi de abia acum despre această aplicaţie, să ştiţi că este disponibilă din 2005.
Google Sketch Up
O aplicaţie foarte interesantă pentru cei care vor să îşi contruiască o casă, vor să o renoveze pe cea pe care o au sau pur şi simplu au chef să-şi piardă vremea jucându-se de-a arhitecţii sau de-a designerii. Google Sketch Up, aplicaţie care poate fi descărcată gratuit de aici te ajută să construieşti sau să modifici, într-o variatnă 3D o întreagă locuinţă sau doar o cameră sau un obiect de mobilier.
Google Books
Îţi place să citeşti şi ai vrea să ai în faţă o carte „pe bune”, să o simţi aşa cum e ea, veche, eventual cu notiţe pe margine, făcute de alţi cititori care au împrumutat-o de la librărie? Chiar dacă nu vei avea cartea, practic, în mână, poţi să te apropi de senzaţia respectivă cu ajutorul Google Book. Aici cauţi cărţi pe care, în mare parte, le poţi citit online. Şi sunt cărţi reale, scanate. Ba unele au şi notiţele despre care vorbeam anterior.
Google Trends
Tot pentru pasionaţii de cuvinte, Google Trends este o aplicaşie interesantă, care te ajută să afli de câte ori a apărut online un anumit cuvânt sau chiar o sintagmă, de câte ori a fost căutat, cât succes are şi poţi chiar să compari diverse cuvinte pentru a vedea care e folosit mai des şi dacă e „la modă” sau nu.
Google Alerts
Vrei să fii primul care află când apare următoarea ştire despre… alegerile din SUA, Paris Hilton sau Mihail Boldea? Vrei să ştii când şi cine îţi menţionează numele online? Apelează la Google Alerts. Stabileşte să primeşti câte o alertă când e menţionat online un anumit cuvânt sau o sintagmă, dacă să primeşti un email imediat sau o dată la trei zile, o dată pe săptămână sau chiar mai rar şi nu mai trebuie să stai să cauţi mereu cu Google Search şi să ordonezi rezultatele după ordinea apariţiei, pentru că vei fi alertat în mod automat.