Aplicaţia pentru iPhone care va influența asupra viselor

Psihologul Richard Wiseman vrea să dezvolte o aplicaţie pentru smartphone, care să influenţeze visele oamenilor.

Un psiholog intenţionează să dezvolte o aplicaţie pentru smartphone, care să facăvisele oamenilor mai frumoase.Profesorul Richard Wiseman va face un experiment cu ajutorul a mii de oameni, despre manipularea viselor, despre care nu sunt cunoscute foarte multe detalii, după cum spune el.Participanţii vor downloada o aplicaţie specială pentru iPhone, care le va transforma telefoanele într-o „fabrică” a viselor.

Aşezat pe pat, iPhone-ul poate detecta că cel care doarme nu se mişcă, iar în primafaza creează un fundal sonor menit să evoce scene plăcute, cum ar fi o plimbare în pădure, relaxarea pe plajă etc. Acestea ar trebui să influenţeze visele, determinându-l pe cel care visează să creeze în minte situaţii corespunzătoare sunetelor emise de smartphone.

După o vreme, telefonul declanşează o alarmă de trezire, iar persoana respectivă va relata ce a visat, în cadrul experimentului. Participanţii vor fi apoi încurajaţi să îşi descrie visele pe Facebook. 10.000 de persoane vor lua parte la acest experiment, desfăşurat la Edinburgh International Science Festival. Wiseman colaborează cu dezvoltatorul de aplicaţii YUZA, care a creat software-ul Dream:ON.

      Articole recomandate