Anunţul unui student american: „Sper că voi ucide destui oameni pentru ca acest lucru să ocupe prima pagină a ziarelor naţionale”

Un student de la universitatea din Maryland, în apropiere de Washington, a fost arestat şi plasat sub observaţie psihiatrică, după ce a ameninţat pe Internet că va comite în campusul său un atac „care va ocupa prima pagină a ziarelor”, a declarat luni universitatea într-un comunicat citat de AFP.

Alexander Song, în vârstă de 19 ani, student la Universitatea College Park din Maryland (UMCP), a fost arestat duminică şi nu era înarmat, a anunţat serviciul de securitate al universităţii.

„Persoana care a publicat aceast ameninţări afirma că se gândeşte să comită un act de violenţă în campusul UMCP duminică, 11 martie 2012”, adaugă comunicatul.

Această persoană „afirma pe Internet: «mă voi lansa într-un atac mâine în campus» şi «sper că voi ucide destui oameni pentru ca acest lucru să ocupe prima pagină a ziarelor naţionale» şi «să nu fiţi acolo mâine la ora 13.30»”, continuă universitatea.

Poliţia şi serviciile de securitate „au lucrat toată noaptea pentru a-l identifica şi a-l aresta pe Song”, afirmă comunicatul, care adaugă că ameninţarea a fost „tratată cu seriozitate”.

După arestare, poliţiştii „şi-au dat seama că este necesar un examen psihiatric”, a declarat universitatea, precizând că tânărul a fost condus într-un spital vecin.

Song a fost inculpat pentru tulburarea ordinii publice în universitate şi riscă până la şase luni de închisoare şi o amendă de 2.500 de dolari.

Studentului i-a fost, de asemenea, interzis accesul în campus.

Instituţiile şcolare americane sunt în alertă după o serie de atacuri mortale comise în ultimii ani.

La sfârşitul lui februarie, un adolescent în vârstă de 17 ani şi-a ucis trei colegi într-un liceu american din Ohio (nord).

Universitatea Virginia Tech s-a confruntat la 16 aprilie 2007 cu cel mai grav atac produs într-o universitate americană când un student în vârstă de 23 de ani a ucis 32 de colegi şi profesori înainte de a se sinucide.

      Articole recomandate