Anunţul făcut de Anonymous. Ce s-ar putea întâmpla de luni cu Internetul. „Altfel nu se mai poate”

anonym

Colectivul de hackeri Anonymus a făcut apel la o grevă pe internet, ca semn de protest împotriva introducerii legii CISPA, care obligă site-urile să transmită informaţii despre utilizatori autorităţilor din SUA.

Anonymus îndeamnă la un protest global pe data de 22 aprilie:

Intrăm în beznă luni, 22 aprilie, la 06:00 dimineaţa (09:00, ora Moldovei), pentru 24 de ore pentru a protesta împotriva proiectului terorist pe care Camera Reprezentanţilor nu a reuşit să-l oprească. Vom lua astfel noi înşine măsuri.Domnul DronObama a promis că-şi va folosi puterea de VETO pentru a opri această lege în Senat. Un singur lucru e cert – nimeni nu poate controla internetul” se arata intr-un mesaj al colectivului.

Legea CISPA a fost numită „fiul lui SOPA” şi le permite furnizorilor de servicii de internet să împărtăşească informaţii legate de abonaţii lor cu Departamentul de Securitate Internă şi cu Agenţia Naţională de Securitate, în cazul în care identifică ameninţări de cyber-securitate.

Providerii de internet nu sunt nevoiţi să ascundă identitatea clienţilor atunci când consideră că au identificat unele ameninţări, care includ viruşi sau site-uri de phishing, şi nu mai au nevoie de hotărâri judectoreşti pentru a pune informaţiile la dispoziţia autorităţilor americane.De asemenea, furnizorii de servicii de internet vor putea face nestingheriţi între ei schimb de informaţii.

Împotriva CISPA au protestat anul trecut site-uri mari, precum Wikipedia, Reddit sau Google.

      Articole recomandate