Amnezie provocată de stres: o mamă s-a trezit crezând că are 15 ani

O britanică în vârstă de 32 de ani şi-a pierdut o parte din memorie şi s-a trezit crezând că are 15 ani. Ea nu-şi mai putea aduce aminte nimic din ultimii 17 ani, nici măcar faptul că are un copil de 11 ani.

Naomi Jacobs, din Manchester, nu şi-a mai amintit nimic după anul 1992, nici măcar că are un fiu. Femeia spune că a ţipat când un băiat necunoscut, de 11 ani, a apărut şi i-a spus „mama”. Naomi credea că era încă la şcoală şi i s-a făcut frică când s-a privit în oglindă şi a văzut o femeie matură.

Femeia a crezut că trebuie să-şi dea examenele şcolare din 1992. Ea nu-şi aducea aminte de anii care au trecut. „În mintea mea, John Major era încă prim-ministru. Facebook, Google şi YouTube erau nişte lucruri complet noi”, spune femeia.

Naomi, care în prezent are 35 de ani, a fost diagnosticată ca suferind de amnezie globală tranzitorie, o formă de pierdere de memorie cauzată de stres.

O parte din memoria ei s-a şters, cu tot cu amintirile emoţionale. Ea a fost ajutată de prieteni, de rude şi de jurnalele sale, pe care le-a păstrat, să-şi regăsească viaţa pierdută şi să-şi cunoască din nou fiul, Leo.

„Cel mai bun prieten şi sora mea au preluat toate problemele de comunicare, pe care le aveam. Nu ştiam să folosesc telefonul mobil şi nici poşta electronică. Dar, încet, am început să mă obişnuiesc cu lumea din nou”, a spus femeia.

      Articole recomandate