Amazon a prezentat tableta Kindle Fire, mai mică şi mult mai ieftină decât iPad

Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, a prezentat miercuri tableta PC Kindle Fire, pentru a concura bestseller-ul iPad al Apple cu un produs mai mic şi la jumătate de preţ, transmite Bloomberg.

Kindle Fire va avea un ecran de 7 inci şi un preţ de 199 de dolari, comparativ cu 499 de dolari pentru cel mai ieftin iPad, au declarat directori ai Amazon.

Tableta, o versiune îmbunătăţită a e-reader-ului Kindle, va fi dotată cu software Android, a anunţat compania din Seattle.

Amazon va introduce şi o versiune touch-screen pentru e-reader, numită Kindle Touch.

Kindle Fire ne întâmpină cu o configuraţie din care merită menţionate următoarele componente:

  • Procesor dual core 1 GHz;
  • 8 GB memorie internă ;
  • Ecran capacitiv, 7 inch, panou IPS, 1024 x 600 pixeli rezoluţie;
  • Wi-Fi;
  • Android 2.1 customizat;
  • Baterie Li-Ion cu autonomie de până la 8 ore.

Amazon Kindle Fire nu dispune de conectivitate 3G.

Dimensiunile tabletei sunt de 192 x 120 x 11,4 mm, iar masa de 413 grame.

Directorul general, Jeff Bezos, crede că se poate folosi de dominaţia Amazon în comerţul electronic pentru a concura cu adevărat iPad, după ce tablete PC ale unor companii precum Hewlett-Packard şi Research In Motion nu au avut succes.

Vânzările de cărţi electronice, filme şi muzică pentru acest aparat ar putea să compenseze marja mai redusă de profit determinată de preţul mai mic, a declarat Brian Blair, analist la Wedge Partners din New York.

Începând de miercuri, clienţii pot comanda noua tabletă, precum şi o versiune de bază a Kindle e-reader, la un preţ de 79 de dolari. Două noi aparate e-reader touch-screen vor fi la preţul de 99 de dolari, respectiv 149 de dolari (cu acces 3G wireless).

Cel mai ieftin e-reader Kindler va fi disponibil de miercuri, tableta din 15 noiembrie, iar aparatele reader touch-screan din 21 noiembrie, a precizat compania.

      Articole recomandate