Aliona Munteanu – basarabeanca desemnată cea mai bună actriţă în Canada

moldoveanca vedeta in Canada

A apărut în numeroase spectacole de teatru, în filme, scrie poezii, proză, dansează, iar în timpul ce-i mai rămâne cochetează cu marionetele, insuflându-le şi copiilor dragostea pentru artă şi frumos. 

Aliona Munteanu (28 de ani), actriţă născută în R.Moldova, actualmente stabilită în Canada. În 2012 tânăra s-a filmat în patru filme noi şi ne povestea inspirată că, în 2013, trei dintre acestea vor merge la Festivalul de Film de la Montreal, de unde spera să ia şi un premiu. Iar acesta nu s-a lăsat prea mult aşteptat, scrie apropomagazin.md.

Săptămâna trecută, frumoasa basarabeancă, pe care conaţionalii o cunosc mai mult după rolul lui Lili din filmul românesc „Schimb valutar” şi după participarea la show-ul televizat de peste Prut, „Dansez pentru tine”, a luat premiul pentru cea mai bună actriţă la Trebas Film Festival, în Canada. „Am făcut un pas înainte, spre Oscar. După nominalizarea din 2009 la Festivalul de Film GOPO din România, acesta este cel mai important premiu pe care l-am obţinut ca actriţă.

Am avut emoţii foarte mari, dar am avut şi şanse mari, pentru că venisem la festival cu trei filme. Când mi-am auzit numele pronunţat din scenă, i-am întrebat pe cei din jur dacă au auzit şi ei acelaşi lucru.

M-am dus cu mari emoţii să-mi ridic premiul pentru cea mai buna actriţă într-un rol principal. Sunt foarte fericită şi vreau să cred că sunteţi mândri de mine.

Sper să câştig şi alte premii – şi mai multe, şi mai mari – cade, de ce nu, să mă ducă spre Oscar”, a declarat tânăra actriţă pentru apropomagazin.md, menţionând că încă nu a sărbătorit victoria, deoarece are alte proiecte care îi solicită tot timpul. „Muncesc şi câte 14 ore pe zi, dar ştiu că numai aşa pot culege roade mari”, a mai spus Aliona Munteanu.

Regizorul filmului „Obsession”, în care basarabeanca juca rolul unei românce ce vorbea engleza cu accent, este realizat de tânărul regizor român, Călin Darabut, care se află în Canada de numai doi ani.

Urmăriţi mai jos o galerie foto cu frumoasa basarabeanca:

aliona-munteanu---i8222pui-de-roman-0806093019

SONY DSC

SONY DSC

aliona-munteanu (4)

aliona-munteanu (5)

aliona-munteanu (6)

      Articole recomandate