„Aleea oamenilor buni”: Noua zonă pietonală din Chișinău. Vezi cum trebuie să arate (Foto)

zona pietonala- diordita

Primăria Chişinău a elaborat proiectul de modificare a străzii Alexandru Diordiţă în stradă pietonală. Deşi aceasta a fost declarată ca fiind destinată pietonilor din 1 mai, lucrările de modificare încă nu au început.

Potrivit colegilor de la adevarul.ro, zona pietonală se va numi „Aleea oamenilor buni”. 25% din suprafaţă va fi destinată activităţilor cultural-artistice, cu expoziţii ale meşterilor populari, concerte, expoziţii de pictură ş.a. Faţadele clădirilor din zonă vor fi iluminate decorativ pe timpul nopţii. Ca terasele şi barurile să fie mai accesibile, Dorin Chirtoacă a sugerat ca meniurile acestora să fie publicate în cel puţin 3 limbi, iar turiştilor să li se ofere gratuit şi o hartă a Chişinăului.

Primăria Chişinău în colaborare cu un producător de bere în calitate de investitor îşi propune să refacă complet strada Diordiţă. Conform machetei proiectului, traseul care este situat între str. Columna şi str. Cosmonauţilor, va deveni o alee pietonală pavată, amenajată cu flori şi bănci publice. „Lucrările ar trebui să demareze chiar de astăzi. Primii care vor începe modificările din stradă vor fi Termocom şi Apă Canal.

De îndată ce se vor finisa lucrările subterane, se va lucra asupra pavajului. Până pe 15 iunie sperăm să avem deja drumul pavat”, a menţionat Radu Blaj, arhitectul-şef interimar al Capitalei. Acesta a mai precizat că nu există încă un deviz de cheltuieli pentru proiectul iniţiat. „Investitorul nostru întreprinde un act de binefacere şi nu a vrut să facă publică suma cheltuielilor„, a spus Blaj. Lucrările de amenajare se preconizează a fi finisate până pe 1 august.

Între timp, agenţii economici care au sediul pe strada Diordiţă vor fi rugaţi să execute unele lucrări de zugrăvire sau renovare pentru a corespunde noii faţade a străzii. „Dacă nu vor avea destule resurse pentru renovare, vom aloca sume de bani din fondul de rezervă pentru localurile aflate pe stradă”, a subliniat arhitectul-şef interimar.

13696424251768

 

zonapietonala (2)

zonapietonala (3)

zonapietonala (4)

zonapietonala (5)

zonapietonala (6)

 

Cum vi se pare proiectul propus de autorități ? 

      Articole recomandate