Tableta lansata de Google va costa 249 dolari

Google şi-a amânat planurile de lansare a primei tablete Android care îi va purta logo-ul pentru a micşora costurile de producţie, scriehit.ro. Prima tableta Google ar putea fi lansată în iulie la un preţ mai mic decât cel estimat iniţial.

Preţul actual estimat de Google pentru tabletă este 249 dolari, va fi redus pentru a concura mai uşor cu tabletele Amazon Kindle. Tableta va fi produsă în colaborare cu Asustek Computer, companie taiwaneză.

Prima tableta Google va avea un ecran de 7 inci, procesor quad-core Nvidia Tegra 3 şi momentan conectivitatea oferită este doar Wi-fi. Va rula cel mai probabil Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Din moment ce Amazon Kindle, tableta Android cu aceleaşi dimensiuni, are un preţ de 199 dolari, care i-a adus vânzări excelente până acum, Google plănuieşte să reducă costurile tabletei pentru a viza acelaşi preţ.

Rămâne de văzut dacă tableta Google va fi un succes în condiţiile în care şi Apple lucrează la un mini iPad, de dimensiuni asemănătoare, cu o diagonală de 7,85 inci.

      Articole recomandate