Află ce să nu comanzi niciodată de la bar. Lista cocktail-urilor care îţi pun în pericol sănătatea

Specialiştii susţin că persoanele care consumă cantităţi mari de băuturi alcoolice riscă să se îmbolnăvească de cancer şi pot fi predispuse la apariţia bolilor cardiace. De asemenea, cocktail-urile care conţin cantităţi mari de alcool pot provoca afecţiuni hepatice şi digestive, informează The Sun.

Chiar în cursul acestei săptămâni, medicii au fost nevoiţi să îi extirpe stomacul unei adolescente din Marea Britanie care băuse, la petrecerea sa de majorat, un cocktail numit Nitro Jagermeister, ce conţinea azot lichid.

Iată, mai jos, topul cocktail-urilor care îţi pot provoca grave probleme de sănătate.Topul cocktail-urilor care îţi pot distruge sănătatea

1. Zombie

– ce conţine: shot-uri de 25 de mililitri din trei sortimente de rom cu o concentraţie de alcool de 63%, un shot de absint şi un shot de lichior de cireşe. Se serveşte cu ananas, cu suc de lime şi cu sirop de rodii şi de migdale.

– număr de calorii: 445

– riscuri: siropurile dulci cresc numărul de calorii din acest cocktail. În cazul în care o astfel de băutură este consumată în mod regulat, ea poate cauza obezitate în rândul consumatorilor. Obezitatea duce, la rândul său, la apaiţia diabetului şi poate să crească tensiunea arterială.

2. Porn Star Martini

– ce conţine: două shot-uri de 25 de mililitri de vodcă (aromă de vanilie), lime, îndulcitor, fructul pasiunii şi un shot de vin alb.

– număr de calorii: 225

– riscuri: principalul risc la care se expun cei care consumă o astfel de băutură alcoolică este cel al creşterii tensiunii arteriale, care predispune la apariţia unui atac de cord, la tulburări digestive şi la apariţia cancerului.

3. Long Island Iced Tea

– ce conţine: vodcă, lichior cu gust de portocale, rom, gin, tequila, piure de lămâie şi suc.

– număr de calorii: 320

– riscuri: poate produce tulburări de fertilitate atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor.

4. Sazerac

– ce conţine: două shot-uri de coniac ce conţine alcool în proporţie de 40%, bitter, absint cu o concentraţie de alcool de 68%.

– număr de calorii: 200

– riscuri: concentraţia mare de alcool poate duce la apariţia cirozei.

5. Prohibition Punch

– ce conţine: 50 de mililitri de vodcă, 50 de mililitri de bacardi şi 50 de mililitri de lichior de nucă de cocos.

– număr de calorii: 310

– riscuri: Consumul regulat poate duce la apariţia cancerului oral. În cazul femeilor, poate creşte riscul apariţiei cancerului la sân.

6. Jagerbomb

– ce conţine: un shot de 25 de mililitri de Jagermeister şi un pahar de băutură energizată

– număr de calorii: 170

– riscuri: cofeina stimulează creşterea presiunii arteriale, a numărului bătăilor inimii şi, în unele cazuri, poate duce la palpitaţii. Alcoolul combinat cu băuturi energizate poate întârzia apariţia stării de ebrietate.

7. Green Vespa

– ce conţine: un shot dublu de gin cu o concentraţie de 57% alcool, un shot de absint cu o concentraţie de alcool de 68% şi două treimi de shot de vin cu o concentraţie de 17% alcool.

– număr de calorii: 245

– riscuri: persoanele care consumă regulat astfel de băuturi alcoolice riscă să se îmbolnăvească de afecţiuni cardiace şi hepatice. O cantitate de alcool atât de mare poate duce la apariţia tulburărilor sexuale.

8. Absolut Chambulls

– ce conţine: o carafă dintr-o astfel de băutură alcoolică conţine vodcă, vin acidulat din pere, o cutie de băutură energizantă.

– număr de calorii (pe carafă): 900

– riscuri: acidul face ca alcoolul să ajungă mai repede în sânge, starea de ebrietate apărând mai rapid.

      Articole recomandate