Află care va fi cea mai bogată țară, în 2050

Tot mai mulţi milionari aleg Singaopre ca reşedinţă, datorită taxelor mici şi calităţii ridicate a vieţii.

În urma răspunsurilor celor mai bogaţi oameni din lume, dar şi a altor indicatori economici, a reieşit că Singapore, un stat-oraş insular din sud-estul Asiei, va fi cel mai bogat din lume până în 2050.

Dacă vă place să cercetaţi mintea celor cu foarte mulţi bani, aruncaţi o privire peste „Wealth Report 2012″Wealth Report 2012” – o analiză bazată în mare parte pe interviuri cu bogaţii planetei, adică persoane cu mai mult de 25 milioane dolari în active care pot fi investite. De la ei aflăm care va fi cea mai bogată ţară din lume în anul 2050. Potrivit pronosticurilor, topul cinci al celor mai bogate ţări arată aşa: Singapore, China, Taiwan, Coreea de Sud şi SUA.

Întrebaţi care sunt „lucrurile lor preferate”, cei mai bogati oameni din India au răspuns maşinile şi gadget-urile, în timp ce latino-americanii preferă călătoriile, iar africanii vor safari. Răspunsurile celor din Singapore au fost cărţile şi materialele de lectură.

Singapore are de departe cei mai mulţi milionari ca procentaj din populaţie, oraşul-stat fiind urmat de Qatar şi Kuweit, în timp ce SUA continuă să domine topul mondial al ţărilor cu cei mai mulţi bogaţi.

Numărul familiilor cu avere de peste 1 milion de dolari a crescut anul trecut în Singapore la 188.000, reprezentând 17,1% din totalul gospodăriilor din metropola cu o populaţie de 5 milioane de oameni, cunoscut pentru industria serviciilor financiare şi devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume.

      Articole recomandate