Acesta ar putea fi mijlocul de transport al viitorului. „Oamenii vor petrece mai mult timp în aer liber”

Designerul american Peter Treadway a inventat o pereche de „pantofi” motorizaţi, care îi ajută pe purtători să se deplaseze cu până la 16 km/h, scrie Daily Mail.

Sursa notează că este de aşteptat ca noul gadget, care costă 500 de euro şi se montează peste pantofii obişnuiţi, să aibă foarte mare succes, pentru că i-ar ajuta pe oameni să se deplaseze mai repede chiar decât maşinile, în cazul unor blocaje în trafic.

„Pantofii”, care sunt controlaţi cu ajutorul unei telecomenzi, au o autonomie de 3-5 kilometri între fiecare două încărcări ale bateriei, notează sursa.

Cei dispuşi să îi încerce vor învăţa destul de repede să-i „conducă”: când vor să cotească la stânga sau la dreapta, vor trebui pur şi simplu să se aplece în aceeaşi direcţie, scrie Daily Mail.

Treadway a declarat că i-a venit ideea să creeze pantofii în urmă cu cinci ani, când căuta cu disperare un loc de parcare în oraşul său, Los Angeles. „După ce m-am învârtit jumătate de oră cu maşina, nu am găsit niciun loc, aşa că a trebuit să mă întorc acasă. Aşa că m-am gândit la un mijloc de transport pe care, atunci când nu îl mai foloseşti, să îl poţi purta după tine”, a declarat designerul.

Americanul spune că „pantofii” motorizaţi, care vor fi lansaţi în februarie, nu sunt doar pentru oameni leneşi, pentru că faci mişcare atunci când iei curbele şi eviţi obstacolele. „E ca pe role. Această invenţie ar putea face oamenii să petreacă mai mult timp în aer liber, ceea ce e bine”, a explicat Treadway.

 

      Articole recomandate