Aceasta este rulota viitorului

 

Cel mai revoluţionar model de rulotă va fi lansat în 2014, în prezent fiind doar în stadiu de prototip. Botezată Ecco Camper, rulota arată ca un deschizător de sticle pe trei roţi, nu are unghiuri drepte şi poate găzdui până la 5 persoane. „Casa mobilă” beneficiază de un acoperiş retractabil dotat cu panouri solare şi se încarcă în 8 ore fiind funcţionabilă pentru 24 de ore, la o viteză de 145 km pe oră, relatează The Sun.

Potrivit specialiştilor elveţieni, pasagerii vor intra prin spatele rulotei pe o scară imensă care iese din tavan, doar prin apăsarea unui buton. Pereţii rulotei se pot lăsa jos, la fel ca şi scaunele, acestea fiind pliabile pentru a obţine mai mult spaţiu. „Dorim ca acest vehicul să fie la fel de popular precum rulota Volkswagen. Vrem să redăm generaţiilor viitoare sentimentul de libertate atunci când sunt la drum”, au declarat proiectanţii rulotei.

Rulota viitorului are zero emisii şi funcţionează pe baza de electricitate. Rulota trebuie alimentată timp de 8 ore pentru ca ea să reziste o zi întreagă.

Pasagerii pot intra în rulotă doar prin apăsarea unui buton, moment în care uşa se deschide.

 

Elveţienii au conceput planul Ecco Camper şi speră că acesta să devină la fel de populară ca şi rulota Volkswagen.

 


 

 

Ecco Camper dispune de un acoperiş retractabil, loc prin care pasagerii pot urca la bordul rulotei.

      Articole recomandate