Abonat la griji și neliniște? Învață să guști din nou viața

shop and save for better life

Ți se pare că indiferent ce faci sau planifici pentru viitorul tău apropiat este inutil, pentru că te simți „abonat” la griji și neliniște? Există un mod pentru a învăța să guști din nou viața din plin.

Este ceea ce ne sugereaza Eveline Bissone Jeufroy, in volumul sau intitulat „Patru placeri pe zi” – o lucrare menita sa ne calauzeasca pasii spre un alt mod de abordare a problemelor cotidiene cu care ne confruntam acasa, la locul de munca sau in societate.

Este demonstrat stiintific ca emotiile sunt capabile sa vindece: emotia este un veritabil sef de orchestra al sistemului nostru hormonal”, sustine autoarea.

Zambetul – reflex al bunastarii intime

2

Zambetul sincer joaca un rol important in instalarea starii de bucurie, echilibru si liniste interioara a oricarui subiect uman, fiind totodata si unul dintre cele mai subtile si fascinante expresii ale chipului nostru.

Asta ca sa nu mai vorbim de o portie buna de ras– „cel mai puternic antidepresiv” – cum este definit de romanciera Irene Frain. Terapia rasului este din ce in ce mai des aplicata in mod individual sau colectiv, in cadru ospitalier, in inchisori, in casele de odihna, sau chiar in companiile „open minded”, care recunosc beneficiile acestei metode asupra personalului.

O privire binevoitoare

3

Exista un anumit concept potrivit caruia, profunzimea actiunilor noastre capata valente cu atat mai pronuntate, cu cat acestea se manifesta trecand de la otreapta de baza, catre varful piramidei: gand, privire, cuvinte, fapte.

Gandurile curate, atrag o privire senina, cuvinte si expresii pozitive si genereaza fapte bune, in timp ce asa-zisele „ganduri negre”, ne pot afunda in cel mai intunecat abis al existentei noastre.

Iata de ce, dupa temeinicia expresiei „sa-i dea Domnul gandul ce bun”, pe locul doi in lista priotitatilor contextuale, se afla o privire binevoitoare, care are chiar puterea de a transforma pana si un gand negativ, intr-unul bland, constructiv, benefic si a intoarce astfel cursul lucrurilor pe o cale luminoasa.

Daca specialistii se contrazic in multe privinte, in acest domeniu reusesc insa sa fie de comun acord: cu cat daruiesti mai mult, cu atat mai mult primesti, iar dragostea, speranta, mangaierea si gesturile de compasiune sau de altruism, constituie de fapt cheia vietii implinite, esenta unui spirit frumos si sanatos, deopotriva.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate