„A sunat ceasul fricii”, ameninţă gruparea Chryssi Avghi. Neonaziştii intră în Parlamentul Grecesc

„A sunat ceasul fricii pentru trădătorii patriei”, a ameninţat duminică seara liderul grupării neonaziste Chryssi Avghi (Zori de Aur), după ce a asigurat o intrare în forţă a formaţiunii sale în Parlament, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, relatează AFP, ciată de Mediafax.

„Venim”, a strigat Nikos Mihaloliakos, într-o conferinţă de presă susţinută într-un hotel din Atena, înconjurat de aproximativ 15 tineri raşi pe cap. Aproxiamtiv 200 de simpatizanţi erau adunaţi în sală, în timp ce alţii sărbătoreau victoria afară, aruncând cu petarde.

Potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne de către cinci institute, acest fost grup aproape clandestin, recurgând la metode violente şi la teze rasiste şi antiparlamentare, obţine 19 mandate de deputat din cele 300 ale Parlamentului grec, cu 6,9% din voturi.

Numit „Führerul” de către presa greacă, Mihaloliakos, în vârstă de 55 de ani, citându-l pe Iulius Cezar, a declarat „Veni, Vidi, Vici”.

El a declarat că grupul său va lupta împotriva „cămătarilor mondiali” şi „sclaviei” impuse, în opinia sa, ţării sale de către Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

La sosirea sa la conferinţa de presă, el i-a vizat pe jurnaliştii străini, acuzându-i că răspândesc mincuni despre mişcarea sa, care a lăsat în al doilea plan, în ultimele luni, referinţele sale direct hitleriste, pentru a promova un fel de naţional-socialism à la grecque.

„Grecia nu este decât începutul”, a urlat el în diecţia jurnaliştilor străini.

      Articole recomandate