Povestea omului care a pierdut biletul de loterie care i-ar fi adus trei milioane de lire sterline

La 10 ani după ce a pierdut biletul de loterie care l-ar fi făcut mai bogat cu 3 milioane de lire sterline, Martyn Tott a reuşit să îşi accepte ghinionul, scrie Daily Mail relatând povestea acestuia. În urmă cu un deceniu, bărbatul, care scrie astăzi cărţi şi piese de teatru, era căsătorit şi juca ocazional la loto împreună cu soţia lui, fără a fi un împătimit. Faptul că nu se aşteptau să câştige i-a costat 3 milioane de lire sterline, potul cel mare la loto în ziua în care numerele soţilor Tott au ieşit câştigătoare. Martyn şi Kay însă nu şi-au verificat biletul în seara în care au fost anunţate numerele. Au realizat că sunt câştigători şase luni mai târziu, în martie 2001, când pierduseră biletul. Mai mult, potrivit regulilior firmei care a organizat loteria, Camelot, premiul putea fi revendicat într-o lună.

Cu ajutorul datelor înregistrate în calculator atunci când au cumpărat biletul, soţii Tott au dovedit firmei Camelot că ei sunt câştigătorii potului de 3 milioane de lire sterline. I-au explicat şefului securităţii de la firma care a organizat loteria că ei joacă întotdeauna aceleaşi cifre, însă regulamentul Camelot prevedea că biletul câştigător trebuia declarat pierdut într-o lună de zile de la anunţarea cifrelor norocoase, ori cei doi şi-au revendicat premiul şase luni mai târziu.

Firma i-ar fi sfătuit pe ghinionişti să nu sufle o vorbă presei, iar soţii Tott au sperat că lucrurile se rezolvă imaginându-şi o viaţă mai bună. Până atunci, cei doi aveau un venit anual de 34.000 de lire sterline. Degeaba au căutat biletul pierdut, că nu l-au mai găsit. Martyn Tott şi-a pierdut somnul şi s-a apucat de băut.

Anunţul venit din partea firmei Camelot, cum că premiul nu mai poate fi recuperat pentru că nu au declarat biletul pierdut la timp, i-a determinat pe soţii Tott să meargă la presă. Au stârnit astfel un scandal mediatic în care s-au implicat celebrităţi şi politicieni, inclusiv premierul de atunci al Marii Britanii, Tony Blair.

Ba chiar Richard Branson, cel care a vrut să cumpere loteria de la Camelot cu un an înainte, le-a oferit ghinioniştilor o săptămână de vacanţă pe insula lui, drept compensaţie pentru banii pierduţi.

În ciuda simpatiei publice, legea nu a fost de partea soţilor Tott, care ulterior s-au despărţit. Kay s-a simţit neglijată din cauza obsesiei soţului ei de a câştiga în instanţă banii de la loterie, iar Martyn a renunţat la slujbă şi s-a apucat de scris. A devenit creştin practicant şi a cunoscut pe internet o sectantă din Tennessee, care l-a invitat la să stea la ea. Când i-a expirat viza, Martyn s-a întors în Marea Britanie. În martie 2007 era pregătit să se judece la tribunal cu firma Camelot. Când a auzit însă că, dacă va pierde, trebuie să plătească 400.000 de lire sterline cheltuieli de judecată, Martyn a renunţat la visul de a-şi recupera banii de la loterie.

Martyn Tott are astăzi o prietenă şi relaţia l-a ajutat să îşi revină. Scrie cărţi, ba chiar şi o piesă de teatru. Susţine că, în sfârşit, e mulţumit de viaţa lui şi nu se mai gândeşte la ghinion.

      Articole recomandate