A murit Donna Summer,regina muzicii disco. Vezi aici câteva dintre cântecele ei (Galerie Video)

Solista americană Donna Summer, supranumită regina muzicii disco, a încetat din viaţă la locuinţa sa din Florida, la vârsta de 63 de ani, informează agenţiile de presă.

Născută la Boston în 1948, Donna Summer a ajuns la celebritate cu single-ul „Love To Love You” din 1975, urmat de „I Feel Love” din 1977, ambele produse de compozitorul Giorgio Moroder, considerat tatăl genului eurodisco şi un precursor al muzicii trance. Frumoasă, delicată şi cu o voce extrem de mobilă, Donna Summer a ajuns un idol al tinerilor americani şi europeni de la finele anilor ’70 şi un simbol al culturii disco, inclusiv în rândul publicului gay, care a văzut în cântecele ei un fel de imnuri ale libertăţii de expresie a sentimentelor.

Ea a primit de cinci ori premiul Grammy într-o carieră centrată pe scena muzicii disco şi pop din anii ’70 şi ’80, rămasă în memoria fanilor cu melodii ca „I Feel Love”, „Last Dance’, „Hot Stuff”, „Bad Girls”, „She Works Hard For The Money”, „This Time I Know It’s For Real”. A fost prima artistă cu trei albume duble consecutiv prezente pe primul loc în topul Billboard american – „Live and More” (1978), „Bad Girls” (1979), „On the Radio” (1979), iar numărul single-urilor ei ajunse în top Billboard 40 se ridică la 20.

Pe numele adevărat LaDonna Adrian Gaines, cântăreaţa suferea de cancer pulmonar. Moartea a surprins-o într-o perioadă în care lucra la un nou album, primul după „Crayons” (2008). În urma ei rămân al doilea soţ şi trei copii, Mimi, Brooklyn şi Amanda.


      Articole recomandate