A lovit un copil cu un camion, apoi l-a mai călcat o dată pentru a se asigura că a murit

Un băiat din China, în vârstă de 5 ani, a murit după ce fost călcat de două ori de un camion. Micuţul Xiong Maoke traversa strada în drum spre şcoală, când Ao Yong, şoferul camionului, a trecut peste el. Potrivit martorilor, şoferul l-a călcat o dată, a dat puţin cu spatele, apoi a mers încă 10 metri în faţă, călcându-l din nou pe băiat. Se pare că Yong a vrut să se asigure că micuţul a murit a murit pentru a nu fi obligat să plătească spitalizarea, scrie publicaţia britanică.

Accidentul a avut loc în estul Chinei, satul Yunfeng, provincia Sichuan. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cum va fi pedepsit şoferul în vârstă de 35 de ani. Trecătorii care au văzut accidentul susţin că bărbatul s-a dat jos din maşină şi a întrebat cât va trebui să plătească. Potrivit martorilor, şoferul s-a certat cu familia băiatului timp de şapte ore din cauza daunelor pe care va fi obligat să le achite.

Deşi este acuzat de faptul că, după ce a călcat copilul, şoferul a mai trecut o dată cu maşina peste băiat, el neagă acest lucru. Potrivit autorităţilor, Yong a fost prima persoană care a contactat poliţiştii după accident.

În China, acest tip de incidente sunt frecvente, mai ales din cauza declinului economic. Plăţile compensatorii pentru victimele accidentelor rutiere sunt mult mai mici decât cele pentru spitalizarea victimelor. Regimul comunist nu oferă asistenţă medicală gratuită pentru cele 1,3 miliarde de locuitori.

 

Acest caz este al doilea de acest tip din China. Săptămâna trecută,o fetiţă a murit după ce a fost călcată de două maşini şi 18 de persoane au trecut pe lângă ea fără să o ajute. Şoferii au fost arestaţi după ce au fost surprinşi de camerele de supraveghere.

      Articole recomandate