A fost trasă linia. Promovabilitatea la BAC 2012 este mai mică decât în anii precedenţi

Promovabilitatea bacalaureatului în anul 2012 constituie 88,3 %, informează Ministerul Educaţiei, care a prezentat azi rezultatele finale ale examenelor de BAC. Datele arată că acestea sunt, de fapt, cele mai slabe rezultate din ultimii şase ani în care media de promovabilitate a fost de peste 90 la sută.

Potrivit sursei, în actuala sesiune de bacalaureat au scris examenele 29044 candidaţi, dintre care au promovat examenele 25646 absolvenţi. Astfel, nu au promovat examenele în actuala sesiune 3398 de candidaţi, adică 11,7 la sută. În acest număr intră candidaţii care s-au înscris, dar nu s-au prezentat la examene, candidaţii care s-au prezentat, dar care nu au promovat, cel puţin, un examen.

De asemenea, reuşita sesiunii de bacalaureat în formula notei medii generale a examenelor este de 7,23.

Totodată, este de menţionat faptul că media obţinută de fete la bacalaureatul din 2012 este mai mare decât cea obţinută de către băieţi. La fel, candidaţii care provin din licee au o pregătire mult mai bună decât cei din colegii şi universităţi, iar examenul este administrat mult mai exigent în mediul urban.

Amintim că sesiunea de bacalaureat din anul curent s-a desfăşurat cu multiple fraude. În consecinţă, circa 300 de lucrări au fost anulate, iar mai mulţi preşedinţi ai centrelor de BAC au fost demişi.

      Articole recomandate