A fost descoperit cel mai bătrîn om de pe planetă. Are aceeaşi vârstă ca şi parcul Yellowstone

Indianul Feroz-ud-din Mir, recent descoperit într-unul din satele îndepăratate ale Indiei, se consideră cel mai bătrîn om de pe planetă. El insistă asupra faptului că are, nu o să crezi, nici mai mult nici mai puțin decît  141 de ani. În Certificatul său de naștere este scris că s-a născut pe 10 martie 1872, iar în cazul în care documentul va fi considerat valabil, acesta nu doar că va șoca pe toată lumea, dar va fi și un record greu de întrecut.
1

Din simplul motiv că la moment cel mai în vîrstă om de pe planetă, japoneza Misao Okawa, are doar 115 ani, conform Cărții recordurilor Guinness. Recordul precedent i-a aparținut japonezului Jiroemon Kimura, care a decedat la vîrsta de 116 ani. Cît despre Feroz-ud-din Mir, acesta a supraviețuit morții a 4 soții, cea din prezent fiind cu 40 de ani mai tînără decât el. Indianul are 10 copii, majoritatea deja decedați. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness vor începe o anchetă în cazul dat.

Feroz-ud-Din Mir claims to be the oldest person alive

Așadar, acesta ar fi singurul om din lume care a trăit peste 1 milion de ore în viața lui, 1 milion de amintiri și momente pe care bătrînul urmează să le povestească. 

Vitalie Cipileaga

      Articole recomandate