A eşuat HAI MOLDOVA?

Sunt un cetăţean care-şi respectă oraşul. Nu cred că se va găsi cineva care va spune că am aruncat vreodată un bilet de troleibuz în stradă. Deci sper să NU fiu privit drept un personaj din spatele unui blog care critică o iniţiativă bună, dar nu face nimic.

Pe 12 Mai a avut loc curăţenia generală „Hai, Moldova”. Un eveniment foarte bun atâta timp cât sunt stabilite clar scopurile. Ediţia actuală s-a pierdut prea mult în a linge fu*dul lui Chirtoacă, Filat şi a companiilor care oferă lucruri de care acest eveniment nu are nevoie. Şi toate proiectele care sunt făcute de dragul parteneriatelor, finanţatorilor şi a piarului, eşuează şi vor eşua mereu în faţa cetăţenilor.

Organizatorii au uitat de oameni.

Eu cred că ediţia actuală a curăţeniei generale a eşuat, şi motivul principal este că organizatorii au uitat pe cine trebuie să mobilizeze şi să educe. În schimb fiecare companie, politician, vedetă, a reuşit să iasă bine în faţa camerelor. Se putea concentra eforturile pe antrenarea mai multor coordonatorilor, în mai multe regiuni din capitală.

Vitalie de exemplu a fost într-un parc răpănos din Râşcani, acolo unde nu-i Lupu sau Filat, dar nici „Hai Moldova”. În schimb o echipă de vreo 25 persoane alături de coordonatorul proiectului „analizau rezultatele preliminare” la Orange Studio, de parcă asta ar fi un lucru determinant. Oare nu se putea de trimis câţiva coordonatori în acest parc, de dat 1000 saci şi câteva mănuşi? Sacii puteau fi strânşi împreună şi lăsaţi pentru a fi luaţi ulterior, în cazul în care nu erau suficiente maşini disponibile.

Cum a tratat presa noastră evenimentul. Poza vorbeşte de la sine.

Ca să fiu înteles clar. Vorba Cristinei: „Bravo celor care fac aşa proiecte de amploare. Bravo celor care au ieşit o dată în an să facă ceva pentru ei, că în restul zilelor cer de la stat soluţionarea. Bravo celor care aduc proiecte ce arată încă o dată că RM are oameni cărora le pasă”.

Chiar vă respect şi promit să recuperez la anul. Dar asta doar atunci când va exista un mesaj sincer în care conştiinţa mea de cetăţean responsabil, să creadă.

      Articole recomandate