9 lucruri care storc din tine dorința de a trăi

83-720x340

În medicina orientală o mare atenție se acordă nu doar sănătății fizice, dar și celei spirituale. Anume ultima este premisa sănătății bune și cauza multor boli, care sunt practic incurabile. Pur și simplu trăiești cu ele, iar ele te epuizează moral și fizic, până când te vei decide să scapi de ele printr-un efort de sine stătător.

Pentru asta trebuie să să revezi cele 10 elemente din viața ta, care storc cantitatea maximală de energie din tine:

1. Treburile neterminate

De fiecare dată când te apuci de un lucru, îl pornești, dar nu-l duci pînă la capăt, irosești nu doar resurse materiale. În minte, asemenea unui calculator, rămâne deschis un proces neterminat, care nu este conștientizat, dar consumă încontinuu atenția și timpul tău.

Aici se includ: să faci promisiuni și să nu le îndeplinești, să împrumuți, să începi un lucru și să renunți la el, să-ți asumi mai multe lucruri decât ești în stare să îndeplinești.

2. Lipsa sincerității față de alții și de tine însuți

Când omul minte, el e nevoit să cheltuie o cantitate enormă de energie pentru menținerea imaginilor fictive.

Deci, trebuie să te debarasezi de: ipocrizie, auto-înșelăciune, încercările să pari ceea ce nu ești.

3. Nemulțumirile, izolarea și oricare alte forme de izolare autoimpusă

Omul este un sistem deschis de energie. Dacă îl izolezi, el începe să slăbească. Exact cum s-ar întâmpla în cazul izolării unui oraș, port sau a unei țări. Izolează fizic, economic și chiar informațional un subiect și vei observa cum el începe să se usuce.

Asta se întâmplă când: renunți la relațiile de familie, uiți de părinți, neglijexi țara de unde vii, ești nemulțumit de oameni, viață sau alt ceva. Când nu ești implicat în nici o grupă sau societate, asta te slăbește. Pierderea legăturii cu cultura de asemenea este o pierdere de energie.

4. Frica, neîncrederea, ostilitatea inutilă

Frica și neîncrederea pot genera simptomele unei antipatii generale. În plus, îți epuizezi resursele de energie, ținându-ți corpul într-o stare tensionată, el fiind pregătit să lupte și să fugă. Acest lucru este epuizant.

5. Suprasolicitarea fizică, emoțională sau informațională, sau insuficiența activității fizice și a contactului cu natura.

Când omul se supraîncarcă cu lucru sau griji peste măsură, puterea curge foarte rapid din el. Pentru prelucrarea informație, creierul cheltuie foarte multă energie, iar grijile neîntemeiate consumă hormonii suprarenali, ceea ce aduce la insuficiență renală.

6. Somn incorect și insuficient

Dacă dormi în timpul nepotrivit și în cantități insuficiente, organismul nu reușește să-și recupereze puterile. Corpul acumulează toxine, bioritmul se dereglează, iar creierul se supraîncarcă cu informație inutilă.

7. Supraalimentația, intoxicația cu alcool, țigări, droguri

Impune organismul să consume energie pentru  neutralizarea și elminarea toxinelor. Suprasolicită sistemul nervos,rinichii, organismul în general.

8. Discuțiile inutile, dialogul lăuntric, neliniștea

Deși ar putea să-ți pară un lucru nesemnificativ, o cantitate  colosală de energie se cheltuie în timpul comunicării, adesea în zadar. Acest lucru devine mai vizibil după practica tăcerii.

9. Cel mai puternic canal din punct de vedere al scurgerii de energie sunt excesele sexuale

Cultura sexuală scăzută și neînțelegerea principiului proceselor conduc la faptul că omul neglijează rezervele sale cele mai puternice – cele sexuale. Pentru recuperarea lor se cheltuie o cantitate enormă de energie, iar daunele de la acest tip de irosire sunt maximale. Distibuie această resursă econom și rațional.

      Articole recomandate