9 Cele mai scumpe parfumuri lansate vreodata

1.

Chanel No.5 este primul parfum lansat de catre creatorul de moda parizian Gabrielle “Coco” Chanel. Parfumul a fost in continua vanzare din momentul aparitiei, anul 1921, si pana in prezent. Potrivit companiei, la nivel mondial, o data la 30 de secunde se vinde o sticluta de Chanel No5, pretul acesteia fiind de 234 de dolari (100 ml).

2.

Parfumul Jar The Bolt of Lightening este facut de creatorul de bijuterii Joel A. Rosenthal.Acesta este cel mai ieftin parfum din lista celor scumpe. Mirosul se simte imbatator, persistent si, chiar daca nu este cel mai scump, doamnele stiu ce inseamna unbrand: denumirea lui vine de la initialele celebrului bijutier Joel A. Rosental. Insusi faptul ca un mare bijutier s-a hotarat sa fabrice parfumuri lasa de inteles ca nu numai aurul atrage interesul doamnelor. 30 de ml din acest parfum costa 765 de dolari

3.

Joy este un parfum creat in anul 1929 de catre Henri Almeras pentru creatorul de moda Jean Patou. Este cel care a adus genul floral printre parfumuri.Pretul include valoarea flaconului, executat din celebrul cristal de baccara. Doamna stie ca, dupa epuizarea parfumului, ramane flaconul, o amintire nepretuita si privita cu invidie de prietene. Jean Patou, inventatorul parfumului, a folosit, pentru obtinerea a 30 ml parfum, nu mai putin de 336 de trandafiri si 10.000 flori de iasomie.30 de ml din acest parfum costa 800 de dolari.

4.

Parfumul Shalini este creat de Maurice Roucel, faimos pentru parfumurile de lux pe care le-afacut de-a lungul timpului.Este un parfum senzual, conceput pentru femeia de astazi: indrazneata si independenta.Creatia ii apartine lui Shalini, producator de parfumuri, care nu s-a ferit sa faca publica si reteta: coriandru, ylang-ylang, vanilie, mosc, lemn de santal si tuberoza. Pentru cine nu cunoaste, florile de ylang-ylang provin de la o vita de vie tropicala, specifica zonelor asiatice. Acolo, virtutile parfumului sunt foarte pretuite pentru persistenta lui. O sticla de 65 de ml costa 900 de dolari.

5.

Parfumul Eau D’Hadrien este creat de catre Annick Goutal, model, pianist si creator de parfumuri si este rezultatul unei indelungi cercetari cu citrice.Parfumul este facut din extracte de struguri si lamai siciliene. Reteta nu-i prea complicata: pere bergamote, grapefruit, menta, mandarine, lamaie siciliana si chiparos.  O sticluta de 100 de ml costa 1,500 de dolari.

6.

Acesta este primul parfum scump de tip „unisex”, lansat pe piata. Creatia provine din anul 1954, iar secretul de fabricatie a fost multa vreme pastrat cu strasnicie. Astazi se stie ca, la baza retetei, stau cuisoarele, piperul rosu, cel negru si alte cateva mirodenii exotice. Parfumul Caron’s Poivre se gaseste intr-o sticluta incrustata cu cristale si capac din aur alb. Pretul unei sticlute de 60 ml costa 2000 de dolari.

 

7.

Parfumul Ralph Lauren Notorious este unul din cele mai scumpe parfumuri lansate vreodata si este dedicat persoanelor din segmentul ultra premium. Pretul unei sticlute de 75 de ml este de 3540 de dolari.

8.

Baccarat este cunoscut pentru utilizarea de sticlute incrustate cu cristale pentru a parfumurile exclusive pe care le produce. Cu parfumul Les Larmes Sacrees de Thebes, Baccarat a intrat in aria parfumurilor business. O sticluta de parfum costa 6.800 de dolari.

9.

Parfumul Imperial Majesty aparţine parfumierului englez Clive Christian şi este, de fapt, o ediţie limitată a parfumului numit, simplu, No.1, al aceluiaşi creator. No.1 este oricum foarte scump (2 150$/uncie – aproximativ 30ml), dar, într-o sticlă de cristal de Baccara, încrustată cu un diamant de 5 carate, în care se află 17 uncii de parfum, ajunge la preţul de 215 000$.

 

 

 

      Articole recomandate