+86 400 u.c. zilnic

Imaginează-ți că zilnic ți se oferă 86 400 monede pentru a le cheltui pe parcursul zilei. Indiferent de suma întrebuințată pe parcursul zilei, în dimineața următoare primești alte 86 400 unități. Tot ce rămâne, nu poate fi transferat pentru ziua următoare, cantitățile nu se cumulează.
Cum gestionezi suma dată, pe ce o cheltui și cât lași neîntrebuințat?

Take the time. It`s FREE” (Justin Timberlake)

La fiecare început de zi, primim necondiționat, 86 400 secunde (24h) pe care trebuie să le consumăm pe parcursul zilei. Noi alegem investițiile pe care le facem, acțiunilee pe care le întreprindem, riscurile pe care ni le asumăm.

Dacă este să comparăm secundele cu monede, atunci sintagma „a pierde timpul” devine foarte clară și nu necesită multe explicații.
Indiferent de vârsta pe care o ai, culpa de a pierde bani străini, se pedepsește – fie că ai 12 sau 40 de ani. Nimic nu se schimbă în afară de agentul care te condamnă – părinții, chiriașul, cămătarul, banca, Dzeu sau toți odată.

-Ce faci?
-Nimic!
-Nu făceai și ieri asta?
-Da, dar nu am terminat!

Regele Solomon spunea în una din scrierile sale că toate își au vremea lor (nașterea și moartea; săditul și smulgerea celor sădite; uciderea și tămăduirea; dărâmarea și zidirea; plânsul și râsul; bocitul și jucatul; aruncarea cu pietre și strângerea pietrelor; îmbrățișarea și depărtarea de îmbrățișări; căutarea și pierderea; păstrarea și lepădarea; ruptul și cusutul; tăcerea și vorbirea; iubitul și urâtul; războiul și pacea). Dar n-a spus
nicăieri că facerea de nimic își are vremea lui (probabil de asta a fost cel mai bogat dintre pământeni).

Oamenii se împart în 2 categorii: cei care se cred patronii vieții lor, considerând că toate lucrurile li se cuvin necondiționat și cei care se cred manageri ai vieții lor, încercând să gestioneze cât mai bine resursele pe care le au la dispoziție.

În Moldova, la fiecare 11.3minute, moare o persoană (probabil din ambele categorii). În decursul a 24h, există probabilitatea să mori de 127 de ori. Dar timp de-o viață? Și dacă citești acest articol, ar trebui să mulțumești pentru faptul că NU ai fost printre cei 127 cărora li s-a întocmit azi act de deces.

Mulțumește necontenit pentru cele 86 400 unități care sunt transferate zilnic în pușculița ta.

      Articole recomandate