8 motive pentru a te căsători cu o fată „complicată”

9545

Cînd bărbații își aleg partenerele de viață, ei își doresc, de cele mai multe ori, o persoană fără neajunsuri. Și cum se întîmplă frecvent, fac alegerea în favoarea uneia mai mult sau mai puțin apropiate de această categorie.

Blogger-ul și scriitoarea Lauren Irwin s-a convins, prin propria experiență, că această metodă este una greșită și a scris un articol în care menționează că într-o soție este importantă nu lipsa neajunsurilor, ci prezența calităților, chiar dacă acestea vin la pachet cu un caracter mai complicat:

«Dacă vrei mereu să crești și să te dezvolți, nu te opri în loc, alege să te căsătorești cu o fată care are un caracter complicat. Și există argumente rezonabile în favoarea acestei opinii.»

Majoritatea bărbaților, desigur, vor alege fete «fără pretenții» – cu ele nu este prea greu, ele nu cer prea mult, ele nu se opun și nu provoacă. Cu ele e confortabil.

Dar «alte» fete nu se vor mulțumi cu ideea că nu au ceea ce merită. Ele au nevoie de mai mult – și de la sine însăși, și de la viață, și de la bărbat. Planurile acestor fete îi vizează pe toți. Ele știu să argumenteze, să convingă – ele investesc în scopul lor final toată pasiunea, grija și emoțiile sale.

Nu putem spune că fetele ce aparțin primului tip sunt dezinteresate. Ele țin la relație și încearcă cu orice preț să mențină pacea în familie – chiar dacă nevoile, visele și speranțele lor vor fi retrase pe cel de-al doilea sau cel de-al treilea plan. Mintea lor nu este atît de ageră. Ele sunt mai simple.

Bărbatul fără inițiativă întotdeauna va alege din prima categorie. El nu vrea să depună prea mult efort, în special în ceea ce ține de o relație. El nu vrea să se confrunte cu o provocare, nu vrea ca punctul lui de vedere să fie contestat. Dar acest tip de relații nu poate fi numit unul ideal – ele sunt afectate de rutină mult mai repede. Și atunci oamenii continuă să trăiască împreună «din obișnuință», «pentru copii» sau din cauza creditului ipotecar.

Pe cînd un bărbat adevărat își dă seama că o fată cu un caracter complicat este cea mai bună alegere. Da, cu o astfel de fată poate fi mai dificil, dar numai din cauza faptului că ea tinde spre ceva mai bun. Iar datorită comunicării sănătoase, relația lor va deveni doar mai puternică.

Acesta este tipul fetei pe care ai vrea s-o ceri în căsătorie. O fată simplă nu te va satisface – ea va fi drăguță, dar nu te va inspira la realizări. Și tu niciodată nu vei fi părăsit de senzația că vrei ceva mai mult.

Fetele «complicate» sunt mereu persoane creative și inventive. Ele pot fi numite «nebune» sau «scorpii», dar nimeni nu te va iubi mai mult decît ele și nimeni nu va face dragoste cu tine atît de pasionat.

Anume acest tip de femeie te inspiră la realizarea visului tău. Cu ea mereu îți va fi interesant să discuți orice teme, iar argumentele ei îți pot pune la îndoială propriul sistem de valori. Va trebui să accepți ideea că în multe domenii ea se pricepe mai bine decît tine. Da, nu este ușor, dar cu siguranță nu te vei plictisi.

Fetele «simple» au mintea «simplă». Viața cu ele va fi liniștită, ca și calmul mări. Aici tu va trebui să alegi ceea ce ai prefera.

Dar dacă vrei să devii mai bun, să-ți lărgești orizonturile gîndirii și să-ți dezvolți abilitățile, ar fi mai bine să iei în căsătorie o fată «complicată». Iată cum să înțelegi dacă ai găsit fata «complicată».

Ea rar îți spune ceea ce vrei să auzi. Dar de cele mai dese ori se dovedește a avea dreptate. Cere în căsătorie o astfel de fată.
Căsătorește-te cu fata, care îți cere respectul.
Căsătorește-te cu fata care are propria viziune politică, chiar dacă aceasta nu coincide cu a ta.
Căsătorește-te cu o fată, ochii căreia sclipesc atunci cînd îi vorbești despre tot felul de lucruri.
Căsătorește-te cu o fată care nu-ți va permite să renunți la talentul tău.
Căsătorește-te cu o fată care te inspiră să devii tot mai bun în fiecare zi.
Căsătorește-te cu o fată care îți propune tot felul de provocări.
Căsătorește-te cu o fată a cărei abilități și talente corespund cu cele ale tale sau chiar le depășesc.
Tata îmi spunea permanent că era atras cel mai mult de mama din cauza că era mai deșteaptă decît el. Numai un bărbat adevărat poate recunoaște că aceasta este o calitate a unei soții și nu un defect.

Nu vreau să mă înțelegeți greșit. Fetele cu un caracter complicat cel mai des vor fi o «durere de cap» pentru bărbați. Ele vă vor contrazice în tot ce e posibil și poate chiar pentru o clipă vă vor face să simțiți că nu sunt fericite cu voi.

Dar după un timp, cînd vor acumula experiență și înțelepciune, ele devin cea mai bună opțiune pentru rolul de soție. Și odată ce ai găsit o astfel de fată, ține-o și n-o lăsa să plece. Probabil ea este cel mai bun lucru care se va întâmpla vreodată în viața ta”.

      Articole recomandate