8 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat

Acum mulţi ani în urmă se credea despre fumat că este sexy, chiar sănătos şi pretutindeni oamenii se bucurau de acest obicei. Fumatul era promovat de sportivi consacraţi şi reclamele abundau la tv,scrie libertatea.ro.

stop smoking

Aproape că nu găseai scene într-un film în care personajul principal să nu tragă dintr-o ţigară. În zilel noastre, medicii sunt de cu totul altă părere, fumatul este un obicei care dă depenţă şi poate ucide.

Iată o listă cu lucruri fascinante despre fumat:

1. Cel mai vândut produs. Ţigările sunt cele mai vândute produse de pe planetă cu aproximativ 1 trilion (o mie de miliarde) de un unităţi anual. Cu venituri 400 de miliarde de dolari anual, industria tutunului este una dintre cele mai mari din lume.

2. Mai multă nicotină. Conţinutul de nicotină din mai multe mărci de ţigări este în creştere. Conform unor studii realizate de către Universitatea Harvard şi Departamentul de sănătate din Massachusetts cantitatea de nicotina din ţigările Camel, Newport şi Doral a crescut cu 11% între anii 1997-2005.

tigara

3. Exporturi de ţigări. Producătorii de ţigări din SUA câştigă mai mulţi bani din vânzarea produselor către alte ţări decât din vânzarea către americani.

4. Conţinutul ţigărilor. S-ar putea ca fumătorii să fie îngroziţi de următoarele rânduri. Conţinutul ţigărilor este format din arsenic, formaldehidă, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amoniac plus alţi 43 de agenţi cancerigeni cunoscuţi.

5. Ureea. Ureea, o substanţă care se găseşte în urină, este folosită pentru a adăuga un plus de savoare ţigărilor.
6.Vârsta legală. În cele mai multe ţări, vârsta legală pentru a cumpăra ţigări este 18, cu excepţia Japoniei, unde doar cei care au împlinit 20 de ani au voie să achiziţioneze tutun.

7. Ţigările conţin peste 4.000 de ingrediente. Ţigările conţin peste 4.000 de ingrediente care, odată arse, produc circa 200 de compuşi chimici. Dintre aceştia foarte mulţi au un efect negativ asupra plămânilor.

8. Nicotina. Nicotina ajunge în creier la numai 10 secunde după ce fumul a fost inhalat. În cazul fumătorilor, nicotina poate fi găsită în fiecare parte a corpului, ba chiar şi în laptele matern.

 

      Articole recomandate