77 victime ale lui Anders Breivik

Pe 22 iulie 2011, Breivik a detonat o maşină capcană în apropierea clădirilor guvernamentale din Oslo, ucigând opt oameni. La o distanţă de câteva ore, a debarcat pe insula Utøya, unde se desfăşura o tabără a Partidului Muncitoresc, şi, pretizând a fi poliţist, a deschis focul asupra tinerilor prezenţi, împuşcând mortal 69 de persoane.

Majoritatea victimelor erau adolescenţi în vârstă de aproximativ 20 de ani. Bomba din Oslo a fost amplasată în apropierea unei clădiri guvernamentale.
Primele funeralii au fost cele dedicate tinerei Bano Rashid, o imigranta kurda din Irak in varsta de 18 ani, si lui Ismail Haji Ahmed, un tanar de 19 ani provenit dintr-o familie islamica. Rashid si Ahmed sunt doua dintre cele 69 de victime ale atacului cu arma de pe insula Utoeya.

Tot pe Utoyea si-a piedut viata Karin Elena Holst, fiica unei romance originare din Codlea si a unui cetatean norvegian.

„Vom raspunde urii cu dragoste pentru eroii nostri”

In continuare sunt 77 de fotografii – cele 77 de victime ale teroristului Breivik . 77 de persoane nevinovate au decedat din cauza unei minti bolnave, zeci de tineri, studenti ; viitorii profesori, inventatori , actori sau artisti.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe acesti oameni, si fie ca acolo sus, sa se simta mult mai bine decit aici..printre astfel de oameni.

      Articole recomandate