7 motive să mănânci zilnic cel puțin un avocado

L-am mânca la orice oră, în orice zi. Iar în sezonul cald, l-am pune în toate rețetele de salate, pentru textura cremoasă pe care o conferă.

Dacă nu știai prea multe despre avocado, iată cele 7 motive pentru care el ar trebui să fie parte din mesele tale zilnice:

1. Avocado este bogat în proteine vegetale uşor asimilabile. Toţi aminoacizii sunt stabiliţi pentru ca metabolismul tău să îi asambleze în proteine complete. Acest lucru înlătură o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime proteolitice pentru lupta împotriva celulelor canceroase până la descompunerea proteinelor animale.

2.  GreenMedInfo a rezumat un studiu care a arătat că mâncatul hamburgerilor cu o felie de avocado a limitat sporirea nivelului trigliceridelor serice! Cardiologii consideră că nivelul trigliceridelor serice este un indicator mai puternic pentru potenţiale inflamaţii şi boli de inimă decât colesterolul.

3. Avocado are un conţinut mare de vitamina E naturală, care este un puternic antioxidant şi ajută la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetică poate fi toxică.

4. Avocado ajută ficatul să producă glutationa, considerată de toţi experţii în sănătate ca fiind antioxidantul principal. Glutationa, de fapt, reîmprospătează şi reciclează antioxidanţii consumaţi, precum şi cei care provin din alte surse. Magneziul, implicat în peste 300 de procese metabolice, este de asemenea abundent în avocado.

5. Reduce riscul de cancer la sân datorită bogăţiei de luteină, vitamina E şi înaltului conţinut de acizi oleici mononesaturati. Acest lucru a fost confirmat prin studii. Deci doamnelor, lăsaţi număratul caloriilor şi mâncaţi mai mult avocado.

6. Avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin îmbunătățirea fluxului sanguin şi prin coborârea presiunii sanguine, datorită abundentului conţinut de acid oleic.

7. Avocado îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce riscul apariției demenţei. Avocado este al doilea după afine/coacăze negre în ce priveşte favorizarea sănătăţii cerebrale.

Înaltul conţinut în acid oleic al fructului de avocadă ajută la crearea şi menţinerea mielinei, care protejează sistemul nervos şi creierul. Mielina mai ajută la mărirea vitezei transmisiilor nervoase, ceea ce îi face pe consumatorii de avocado mai alerţi şi mai rapizi mental.

Se recomandă un sfert până la o jumătate de avocado, zilnic. Poate fi utilizat în salate sau sandvişuri sau ca garnitură.

via

      Articole recomandate