5 motive surprinzatoare pentru care vei bea si mai multa apa

Opreste retentia de apa band mai multa apa!
Multe femei inteleg gresit conceptul de „retentie de apa”, astfel ca, daca un specialist vine si le spune ca retin apa in organism, primul lor pas este acela de a limita consumul, ceea ce este total gresit. Adevarul este ca retentia de apa se „deblocheaza” dupa principiul „cui pe cui se scoate”, band mai multa apa.

Calmant natural!
O alta putere i-a fost atribuita apei: aceea de calmant natural! Consumul regulat de apa se resimte si in sistemul limfatic, punandu-l in miscare si atenuand durerile organismului.


Echilibreaza temperatura corpului!

Atunci cand temperatura medie a corpului se modifica, corpul te anunta ca ceva este in neregula. De aceea ti se recomanda consumul in exces de lichide atunci cand ai febra mare. Lichidele ajuta la reglarea temperaturii corpului si a confortului tau atat fizic, cat si psihic.

Reduce riscul de cancer de colon cu pana la 45%!
Fiind direct relationata cu sistemul digestiv, apa consumata in cantitati recomandate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon cu pana la 45%. Trebuie doar sa creezi din consumul constant de apa un obicei zilnic pentru a te pune la adapost de acest tip de cancer nemilos.

Energizeaza!
Stai si te intrebi ce treaba are apa cu energia, avand in vedere ca nu contine nimic tonic in ea. Ei bine, oboseala este o consecinta a deshidratarii, iar consumul de apa te ajuta sa te revitalizezi.
Mai exact, muschii corpului sunt „obositi” datorita dezechilibrului fluidelor din celule si incep sa cedeze la orice efort. Asa si cu celelalte celule ale intregului organism, care functioneaza la nivel maxim doar hidratandu-le.  Plus de asta are efect tonis si asupra sistemului nervos.

      Articole recomandate