Nucile sunt o sursă esenţială de nutrimente folositoare pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii.
Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi pot preveni intoxicaţiile alimentare.
1. Sunt alimentele perfecte pentru vegetarieni și vegani
Sursă bogată de proteine și grăsimi sănătoase, nucile, alunele și semințele sunt excelente pentru a echilibra dieta celor care au un regim de viață vegetarian sau vegan.
2. Sunt scăzute în carbohidrați și au un index glicemic mic
Indexul glicemic înseamnă cât de repede sunt digerate și absorbite în organism zaharurile. Cu cât indexul glicemic este mai mare, cu atât acestea sunt absorbite mai repede, crescând riscul apariției sindromului metabolic și a diabetului.
În schimb nucile, alunele și semințele sunt scăzute în carbohidrați și sunt indicate atunci când ai o cădere de glicemie sau ți-e poftă de ceva dulce.
3. Sunt sațioase
Deși au destule calorii, nucile, semințele și alunele dau repede senzația de sațietate, astfel încât nu consumi multe. De altfel, nucile, semințele și alunele sunt recomandate în diete pentru că ajută la scăderea în greutate.
4. Sunt bogate în fibre
Nucile, semințele și alunele sunt bogate în fibre solubile care reduc riscul de cancer și de boli cardiovasculare.
5. Sunt bogate în fitosteroli
Aceste substanțe ajută la diminuarea colesterolului și reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare.