5 motive sănătoase să consumi nuci și migdale

2

Nucile sunt o sursă esenţială de nutrimente folositoare pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii.

Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi pot preveni intoxicaţiile alimentare.

1. Sunt alimentele perfecte pentru vegetarieni și vegani

Sursă bogată de proteine și grăsimi sănătoase, nucile, alunele și semințele sunt excelente pentru a echilibra dieta celor care au un regim de viață vegetarian sau vegan.

2. Sunt scăzute în carbohidrați și au un index glicemic mic

Indexul glicemic înseamnă cât de repede sunt digerate și absorbite în organism zaharurile. Cu cât indexul glicemic este mai mare, cu atât acestea sunt absorbite mai repede, crescând riscul apariției sindromului metabolic și a diabetului.

În schimb nucile, alunele și semințele sunt scăzute în carbohidrați și sunt indicate atunci când ai o cădere de glicemie sau ți-e poftă de ceva dulce.

3. Sunt sațioase

Deși au destule calorii, nucile, semințele și alunele dau repede senzația de sațietate, astfel încât nu consumi multe. De altfel, nucile, semințele și alunele sunt recomandate în diete pentru că ajută la scăderea în greutate.

4. Sunt bogate în fibre

Nucile, semințele și alunele sunt bogate în  fibre solubile care reduc riscul de cancer și de boli cardiovasculare.

5. Sunt bogate în fitosteroli

Aceste substanțe ajută la diminuarea colesterolului și reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate