Şi-a regăsit famila, după 25 de ani, folosind Google Earth

Un tânar din Australia şi-a regăsit familia din India, după 25 de ani în care au fost separaţi, folosind Google Earth.

Saroo Brierly a fost separat de fratele său mai mare, într-o staţie de tren din India, în 1986, şi după 25 de ani a reuşit să îşi regăsească familia, folosindu-se de aplicaţia Google Earth.

 

Când era mic, Brierly s-a urcatîntr-un tren, crezând că şi fratele său este în el şi a adormit, trezindu-se după 14 ore în oraşul Kolkata. Fiind analfabet, Saroo Brierly nu a ştiut din ce oraş este şi cum să ajungă înapoi, aşa că a trebuit să se descurce pentru a supravieţui.

 

La scurt timp, acesta a fost luat în grijă de un orfelinat şi a fost adoptat de o familie de australieni care l-au luat cu ei în Tasmania, Australia.

Folosindu-se de Google Earth şi ştiind că atunci a parcurs aproximativ 1.200 de kilometri cu trenul, acesta a trasat un cerc în jurul oraşului Kolkata şi timp de patru ani a căutat ceva familiar care să îl conducă la oraşul său natal.

 

Într-un final, a identificat o cascadă la care se juca împreună cu fratele său, cand erau copii, din Khandwa, Madhya Pradesh, şi s-a dus să îşi caute familia sa din India. Deşi fratele sau a murit la scurt timp de la separarea lor, Brierly Saroo a reuşit să se reunească cu mama sa, care nu încetase să creadă ca îl va mai vedea.

      Articole recomandate