Galerie Foto: Aşa ar putea arăta zgârie-norii viitorului

Daily Mail publică o galerie foto cu zgârie-norii viitorului, aşa cum au fost ei imaginaţi de unii dintre cei mai buni arhitecţi de pe planetă. Proiectele au participat la concursul revistei de design eVolo, iar într-o zi ar putea deveni realitate, notează sursa.

Dintre cele 714 propuneri, juriul format din designeri şi arhitecţi a premiat numai trei, alegând alte câteva „menţiuni onorabile. Zgârie-norii de faţă se remarcă nu numai prin forma şi poziţionarea lor neobişnuită, ci şi prin grija faţă de mediu şi materialele inedite care ar urma să fie folosite în construirea lor.

LOCUL 1. „Himalaya Water Tower” (Turnul de apă al Himalayei), creat de chinezii Zhi Zheng, Hongchuan Zhao şi Dongbai Song, ar urma să reţină apa şi să o disperseze, când gheaţa de pe munte se va topi. Designerii spun că tehnica este simplă: turnul reţine apa în sezonul ploios, o purifică şi apoi o îngheaţă.

LOCUL 2. „Mountain Band-aid” (Bandajul muntelui), creat de chinezii Yiting Shen, Nanjue Wang, Ji Xia şi Zihan Wang, se vrea a fi o reţea de locuinţe pentru oamenii de pe muntele Hmong.

LOCUL 3. Vertical Landfill” (Depozitul vertical de deşeuri), creat de taiwanezul Lin Yu-Ta, este un turn care include o centrală electrică, pentru transformarea deşeurilor în energie.

 

Iată mai jos şi alte „menţiuni onorabile”:

„Citadel Skyscraper” – i-ar scăpa pe japonezi de dezastrele naturale din ultima vreme.

„Occupy Skyscraper” (Turnul „Occupy”) – o reţea de pânze între zgârie-norii de pe Wall Street.

„House of Babel” – poate fi construit la orice înălţime, fără a fi nevoie de scări sau lifturi, folosindu-se principiile aerostaticii.

„Plastic Fish Tower” – va fi o sferă gigantică, scufundată în ocean, care va colecta deşeurile şi le va recicla.

„Noah’s Ark” (Arca lui Noe) – va fi un „oraş” plutitor, care va susţine toate formele de viaţă rămase fără habitat în urma dezastrelor naturale.

      Articole recomandate