3D-Chişinău, Proiectul care promoveză Chişinăul în toată lumea

Locuieşte în Italia, dar reuşeşte să promoveze Chişinăul în toată lumea datorită aptitudinilor sale. Sergiu Zboraş este moldoveanul pasionat de grafica computerizată 3 D şi graţie acestui fapt a reuşit să lanseze proiectul „3D-Chişinău” pe întreg mapamondul. 

chisinau3d2

Sergiu Zboraş a început să lucreze la proiectul „Chişinăul 3D” acum 12 ani. Scopul lui a fost să facă astfel încât clădirile istorice şi monumentele oraşului Chişinău să dureze veşnic. Cel puţin, în imagini.

chisinau-3d-circ

Datorită muncii lui Segiu, multe monumente istorice din Chişinău, care riscă să fie demolate, vor rămâne cu noi, cel puţin în imagini. E cazul monumentului de arhitectură de însemnătate naţională de pe strada Şciusev, 52.

chisinau3d

Pentru a face Chişinăul şi monumentele sale istorice cunoscute în lume, Sergiu postează fiecare proiect pe site-urile de socializare. Anul acesta, tânărul a decis să ia parte la concursul Google Model Your Town. Ideea principală a proiectului este crearea unui proiect 3D al oraşului, care mai apoi va figura şi pe Google Earth.

Data limită de depunere a dosarelor pentru concurs a fost 1 martie, iar numele câştigătorului se va afla abia pe 15 mai. Până una alta, Segiu Zboraş rămâne un adevărat promotor al capitalei noastre în lume, iar lucrările lui pot fi deja vizualizate pe Google Earth.

Mai multe imagini pe 3D-Chisinau.com sau 3D-Chisinau Facebook 

chisinau-3d

chisinau-3d-catedrala

      Articole recomandate