3 lucruri de care îți vei aduce aminte înainte de a muri

svv-720x340

Un moment. Viața noastră e un moment luminos ce constă din milioane de luminițe. El distruge și creează. Un momente aduce viață sau moarte, pentru că el cuprinde lucrurile întâmplătoare și nu prea. Un moment poate să schimbe totul într-un mod radical: să dăruiască plăcere sau invers, să transforme totul în cenușă. Ne e atât de frică încât, privind în urmă, vedem doar cenușa. Ne e foarte frică.

Se întâmplă deseori să ne distrugem propria fericire prin încăpățânare sau dorința de a fi cei ce nu suntem de fapt. Și atunci ne înecăm în această cenușă. Printre frig și durere continuă. Vrem atât de mult să ne trezim și să înțelegem că trecutul e plin de lumină, nu de mucegai și tristețe.

Ce lucruri provoacă un tremur în fața morții? Ce anume regretăm? Ce nu ar trebui, sub nici o circumstanță, să facem în viață? Unde să căutăm fericirea? Care e motivul eșecului?

1. Mai bine să regretăm ce am făcut, decât ceea ce nu am reușit să facem.

Nu trebuie să-ți fie frică de dorințele și emoțiile tale. Nu trebuie să-ți ascunzi sufletul de cei din jur. Nu există putere în frică și minciună. Aceste lucruri îți distrug sufletul. Doar curajul și ambiția te conduc spre lumină. Nu-ți fie frică să pui întrebări, nu fugi de adevăr și bucură-te de moment. Orice durere fizică trece, cu timpul, iar cea sufletească nu are termen de valabilitate.

2. Am iubit, oare, destul de puternic?

Uneori, privind în urmă, e greu să înțelegi dacă ai făcut tot ce ai putut. Ai fi putut oare, cumva, să faci viața mai ușoară a celor din jur? Ai avut destule puteri pentru a înconjura persoana iubită cu dragostea meritată de aceasta? Am fost în stare să creăm o stare de confort pentru cei din jur? Nu poți iubi corect sau incorect. Ne exprimăm sentimentele în concordanță cu starea noastră interioară. Nu poți iubi prea tare, însă fiecare suflet are hotarele și posibilitățile sale.

3. Am renunțat destul de ușor la lucrurile de care nu aveam nevoie, și cât de ușor am trăit?

Drama și deprimarea au devenit ceva obișnuit. Mulți dintre noi au uitat să se bucure de viață. Rar ne plimbăm cu persoana iubită înainte de somn și am uitat să ne bucurăm de dimineața de septembrie. Oamenii nu mai văd bucurie într-o ploaie caldă, în zăpada proaspătă și nașterea unei zile noi. Suntem atât de absorbiți de lucruri banele, încât am încetat să vedem lucrurile cu adevărat frumoase. Familia și oamenii apropiați – iată cursul nostru, echilibru interior și satisfacerea cu propria viață – iată misiunea noastră.

Nu căuta drama acolo unde ea nu este. Haideți să vorbim mai des despre eșecuri mărunte și să ne bucurăm mai des de mărunțișuri neașteptate. Viața e doar una, de ce am irosi-o pe un milion de falsuri mici, când ești înconjurat cu opere de artă?

      Articole recomandate